Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlačítko na myši?

Od: babkazov® odpovědí: 5 změna:

Na narozeniny jsem dostala skvělý tablet a pod stromeček, pro snadnější ovládání myš. Ještě nějakou chvíli si budeme vykat, ale potřebovala bych vědět, k čemu co je. Leží mi v hlavě tlačítko pod kolečkem. V návodu pod č.4. Co to je DPI? K čemu to je? *alene* Dostala jsem pokyn, ať na to nesahám. Je to jako by někdo řekl, že nesmím myslet na tancujícího medvěda, hrajícího na bubínek.

Tlačítko na myši?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Jak píší hned vedle toho – změna rozlišení snímače, laicky zvýšení "citlivosti"myši. Vyjadřuje, jak rychle se pohybuje kurzor po obrazovce. Více zde alza.cz/...

tyler
hodnocení

4x

Tak to tlačítko zmáčkněte a zkuste si všimnout rozdílu, určitě ho poznáte. Podle toho, co vám bude vyhovovat (jaká rychlost) se rozhodnete. :) Tancující medvěd pobavil!

Většinou mají myši asi 3-4 "rychlosti". Opětovným klikáním objevíte tu nejlepší pro vás.

pna
hodnocení

3x

Zkratkou DPIU se běžně označuje dodavatel poslední instance,ale u myši to bude znamenat asi něco jiného. Myslím, že socela dobře je to piopsané a vysvětlené např. zde.

Bohužel guentos byl trochu rychlejší.

hodnocení

3x

Malé upřesnění:

DPI "dots per inch" - "bodů na palec"

Vyjadřuje kolik snímaných bodů dokáže myška registrovat. Čím víc tím lépe.

Pohyb kurzoru je při větší hodnotě přesnější a věrněji kopíruje pohyb vaší ruky.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Senzace, už vím, neumřu neinformovaná. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]