Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové připojení k internetu

Od: karato* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, snažím se připojit PC k Iternetu pomocí kabelu. Připojeno k routru a k PC ovšem kabel v routru ani v PC nesvítí ani nebliká. PC hlásí: Systém Windows nerozpoznal řádně nainstalovaný síťoví adaptér. Pokud je síťoví adaptér nainstalovaný, nainstaujte znovu ovladač. Co s tím prosím?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

0x

Stáhněte si na flešku onen adaptér u někoho jiného a nainstalujte to do vašeho PC

hodnocení

0x

Síťový adaptér v PC buď nemá nainstalovaný ovladač nebo je nainstalovaný nepříslušný ovladač nebo je adaptér vadný. Je třeba z výpisu HW počítače zjistit typ síťového adaptéru a nainstalovat správný ovladač. Pokud to nepomůže, může být adaptér vadný.

@spu: Adaptér je HW, tudíž ho nelze stáhnout. Zrovna také lze těžko stáhnout samotný správný ovladač z jiného PC.

spu

Špatně jsem se vyjádřil, jistě že ne, z jiného PC , ale stáhnout si ovladače pro příslušný adptér (nebo univerzální) u nějakého kámoše z internetu

jano456
hodnocení

0x

Upresnite aký mate OP, typ router, a pripojenie: wifi, optika, DSL...

Skontrolujte káblové pripojenie: napájanie + sieť...*zmateny**nene*

karato*
hodnocení

pokoušel jsem se najít problém v BIOSu nejsem si jistý ale myslím že je to takto správně.

Nové připojení k internetu

karato*
hodnocení

(TP-Link Wireless USB Adaptér) je momentální připojení k internetu jaké mám, ale je velice zpomalené proto jsem se snažil připojit kabelem přímo k routeru.

Nové připojení k internetu #2

toux
hodnocení

0x

Zkuste na netu najít ovladače pro svůj router. Použijte k tomu druhý pc/ router. Většinou u jiných zařízení, stačí zadat název výrobce a softwere: např: Nvidia softwere/ovladače. Když se mi něco v pc softwerově pokazí, tak to většinou najdu na netu pomocí druhého pc připojeného k netu.Našel jsem kdysi i ovladače k mobilnímu modemu od O2.

karato*
hodnocení

Jdu na to. Děkuji za typ.

Ovladač do PC pro router? Co je to za blábol?

Je nutno zkontrolovat stav adaptéru v PC, bude tam uvedeno zda je ovladač nainstalovaný a zda je to v pořádku.

karato*
hodnocení

jak ho prosím najdu?

K počítači (základní desce) byl balík ovladačů, zkuste ho najít a použít ten pro síťovou kartu. Případně ho najít na webu výrobce základní desky.

olinl
hodnocení

0x

Zaktualizovat Windowsy si zkoušel (Windows Update)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]