Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RAM rozšíření

Od: rudy63® odpovědí: 6 změna:

Mohu v tomto notebooku ACER Aspire E15, W 11 rozšířit paměť RAM z 8 GB na 16 GB přidáním této paměti? czc.cz/.... Informace o současném HW -viz. obr.

Případně ocením jinéí doporučení. Díky

RAM rozšíření

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tyler
hodnocení

0x

Podle toho, co jsem se dočetl, máte v ntb lepší RAM, než je ta, kterou chcete koupit. Raději bych šel do kombinací vždy dvou totožných kusů (výrobce,parametry). Alespoň mi to obecně radili lidé, co s PC pracují. Laicky řečeno se mezi sebou mohou různé jiné kombinace "hádat,brzdit".

Což by zrovna zde mohl být problém kvůli jiným hodnotám CL. Ale odborník nejsem, snad se vyjádří zkušenější. Taky záleží, do jakého prostředí svůj ntb upgradujete. Pokud na prohlížení webů, asi by i tato konfigurace mohla stačit. Ale domnívám se, že by to nikdo trošku zběhlý v PC zřejmě nedoporučil jako "to nej".

jm
hodnocení

0x
Nákup z internetu má tu výhodu, že můžete vrátit, když nebude kompatibilní. Já bych hledal shodnou alespoň časováním. Měla by se rychlost snížit na shodnou. Ale deska také může odmítnout pracovat s různými RAM

hodnocení

Díky za postřehy. Tak jsem celkem laicky zkusil vycházet z nejbližších parametrů a vyšla mi RAM alza.cz/... . Hotnoty jsou obdobné a údajně se umí sama přetaktovat. Ještě bych se chtěl zeptat, zda případně nevadí větší kapacita přidané RAM. Místo 8 třeba 16 GB. Zda není samotný HW nějak v tomhle směru limitovaný.

spu

Deska tak velkou ramku nemusí podporovat.

tyler

Dobře, že jste se zeptal! Přesně jak píše spu, základní desky mívají hodnotu "max RAM" a přes tu nejede vlak. To byste nevěřil, jak jsem "zaplakal", když jsem chtěl vylepšit svůj starý ntb a zjistil, že už od výroby není co vylepšovat :D Vy naštěstí tu možnost máte. Určitě hledat výraz "max RAM" pro název vašeho ntb nebo podle základní desky.

hodnocení

Myslím, že jsem se díky vám dopracoval k následujícímu: Max. velikost RAM, kterou podporuje (podle AIDA výsledků) moje základní deska, je 32 GB. Takže i 16 GB RAM navíc by nemělo vadit. Našel jsem zatím tuto czc.cz/... RAM, kde je jediný rozdíl v položdkách
kde v Cycle Time (tRAS) já mám 35 a uvedená RAM je 15-15-15-36. Jinak se zdá kompatibilní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]