Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit druhý monitor k pc

Od: witcher odpovědí: 12 změna:

Dobrý den , jde mi připojit druhý monitor k pc ale na obou monitorů je stejný obraz a není rozdělený , např. když zapnu hru tak je vidět i na druhém monitoru , a když dám přes Windows tlačítko + P a dam rozšířit tak to nic nedělá a zůstane to stejné nějaké nápady jak to opravit? Kabely mám HDMI . Děkuji za pomoc .

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

1x
Musí to umět grafika. Pak je to v nastavení zobrazení. Teď máte duplicitní obrazovku. Chcete rozšířenou obrazovku, určit levou a pravou je jednoduché.
doplněno 24.12.21 19:21: V té části rozšíření obrazovky nejde nic nastavit? Máte všechny potřebné ovladače hardwaru?
witcher
hodnocení

nejde , je možný že ten splitter podporuje jen duplikaci a ne rozšíření?

hodnocení

1x

ale je fakt, že s tou kartou je lepší asi jít cestou czc.cz/... - a třeba tři kabely a tři obrazovky

witcher
hodnocení

Tady posílám screen ctrlv.cz/... nejde mi to dat na rozšířenou

doplněno 24.12.21 19:00:

a mám oba hdmi kabely zapojené do splitteru a ten vede do HDMI v počítači

jm
V tom případě máte blbou rozdvojku
witcher
hodnocení

A najdete mi prosím nějakou která to bude podporovat? díky

jm
Během Vánoc jsem bez PC, řeším děti a sváteční akce. Může být kabelem, může být grafikou. Co máte za grafiku? Resp. Ideální by bylo napsat kompletní konfiguraci.
witcher
hodnocení

Radeon RX 580 8gb - má 1 HDMI slot proto mám ten splitter ale ocividně nepodporuje rozšíření

krup.cz/...

tento je na DisplayPort 1.2 - 2x HDMI, rozšíření - chtělo by to fakt alespoň vidět zadek PC, kde jsou ty zdířky, abychom se mohli od něčeho odrazit.

Může to být prostě tím, že není možné z jednoho HDMI udělat rozšířenou plochu... ale třeba by to šlo napojit na jinou zdířku - třeba USB-C ... navod-k-obsluze.cz/...

než jsem to uložil, je tu grafika uvedená - vyměníte si kabely za ten displayport (tuším to tam je podle fotky) - a bude fungovat

hodnocení

0x

POkud druhý monitor funguje, tak jsou kabely v pořádku.

Je nutno ve vlastnostech zobrazení nastavit, co se s tím druhým monitorem má dělat - zda to bude klon hlavní obrazovky, nebo rozšíření plochy hlavního monitoru, a v tom případě na které straně hlavního monitoru to bude přetékat. Vždy jsem to dělal pravým myšítkem na ploše a pak výběr nastavení plochhy nebo zobraení - teď to nejsem schopen napsat přesně, protože nemám druhý monitor připojený.

witcher
hodnocení

Jak jsem posílal ctrlv.cz/... není to tam , asi je to tím splitterem který nepodporuje rozšíření

hodnocení

0x
Takto to nikdy z logiky věci nebude fungovat, splitter vždy rozdělí signál na x stejných signálů a ne různých.
Pokud máte na graf. kartě jen jeden výstup, tak další možností je připojit druhý monitor přes usb-c, pokud podporuje alt mode.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]