Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Princip u T-mobile

Od: risanek® odpovědí: 12 změna:

Mám připojení internetu i TV kabelem u Vodafonu a nabízí se mi "výhodnější "(?) smlouva u T-mobilu. Na jakém principu to připojení funguje. Nerad bych šlápl vedle. (bydlím v Praze).

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na bázi ADSL (tedy těch novějších verzí). Podle mne, dedikovaný kabel pro Internet a TV je lepší. Už jen proto, že ADSL může být velmi problematické pokud bys byl dále od DSLAMu.

hodnocení

Pane kolego, děkuji za snahu mi fundovanou odpovědí rozšířit obzory, ale zatím jenom hledám význam zkratek a cizích slov. Jak to cítím z jiných odpovědí, těch několik stovek mi za starosti se změnou nestojí. Přesto děkuji.

tomaso
hodnocení

2x
Záleží na lokalitě. Klidně to může být optika.

karel556*
hodnocení

2x
Já skočil na nabídku od T- mobile, internet a tv, přitom moje stávající připojení bylo po optice, nabídli mi lepší cenu a stejné podmínky (rychlost připojení, prý po optice, stejné množství TV kanálů), druhý den přijel technik a hledal dráty od telefonní linky, to mě zarazilo, slibovali optiku, prý mají pronajatý dráty od O2, tak jsem mu řekl ať nic nehledá že to nechci. Ještě odpoledne jsem vlitnul na pobočku (v Mostě) a s okamžitou platností jsem vše zrušil. Zkoušeli něco o sankci za zrušení smlouvy, tak jsem řekl, že mám vše nahrané v mobilu, jak tvrdili že mají optiku, stejnou rychlost internetu jakou mám já a další, na nabídku, že nahrávku poskytnu jejích vedení se manager na pobočce uklidnil a vše bylo během 10ti minut stornováno, to je moje zkušenost, ale záleží určitě na lokalitě, jinde třeba optiku mají.
karel556*
Ještě doplním že vše máme od Vodafonu, dřív UPC, optika vede do domu (vchodu) a odtud vlastní koaxiální kabely do každého bytu.

111®
hodnocení

2x

jsou dvě možnosti, jedna je že Vodafon používá dráty od Cetinu /to je správce drátů od O2/ a druhá, že Vodafon jede po optice, buď do domu nebo někam blézko a odtud po koaxu do domu. T-mobile si pronajímá dráty také od Cetinu. Takže podle mne je lépe nechat Vodafon- Ale pro hodnocení je třeba vědět alespoň jakou máte zásuvku na stěně, pokud telefonní je to po drátech, pokud podobnou jako TV tak je to koaxem a to je spolehlivěší.

tomaso
Tmobile taky klidne může mít vlastni optiku.

hodnocení

2x

risanek.. pokud uvádíte že máte "výhodnější” smlouvu od t-mobile, tak tam bude určitě uvedeno jaký typ připojení vám nabízí ne? Máte nějakou nabídku smlouvy od nich co uvádíte..? A pokud ne, zadejte si na jejich stránkách svoji adresu a zjistěte si svoji dostupnost s optikou. Divil bych se že v Praze nebude na většině míst optika :)

hodnocení

Nabídka je přes Tarifomat a pouze ústně. proto ta nejistota.

26.12.21 18:21

*zed*:(

hodnocení

2x

Pokud bych od ex-UPC odcházel, tak jedině k operátorovi který rozvádí přímo eternet optikou do baráku, kde je teprve převodník a switch. Tedy systém který je v části Brna od Starnet / Netbox.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]