Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílení DATADISKU mezi dvěma Linux počítači

Od: elisa24® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, jak se prosím nasdílí DATA disk? Mám nainstalovanou SAMBU podle tohohle videa

. Děkuji

Sdílení DATADISKU mezi dvěma Linux počítači

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dostanou se ostatní na "sdílený počítač"(smb://NAZEV-PC nebo \
AZEV-PC)?

Je tam vidět složka DATADISK? (mimochodem název složky a název "sdílení"může být uplně jiný - \
AZEVPC\Degen může mířit na složku /var/blaboly.

Jde otevřít?

Důležité je oprávnění, ostatně, jak se píše tučným písmem dole. zjistíš to odvě záložky vedle (překvapivě "Oznámení")

Pozor kdo čtete tu odpověď, negramotný nejsem já, ale systém co ukládá texty - dvojité zpětné lomítko nahradí za jednozpětné lomítko a nový řádek
hodnocení

Ostatní pc to udělají přes terminál nebo nějaký program? Vadí, že se dva PC jmenují stejně?

Sdílení DATADISKU mezi dvěma Linux počítači #2

inspa*
hodnocení

2x

A proč používáš Sambu pro 2 linuxy? Samba slouží k propojení Win a Linux světů. Pro linuxy použij

* CIFS - linuxize.com/...

nebo

* SSHFS - root.cz/...

hodnocení

Protože se v tom vůbec nevyznám *smich*. Děkuji. Takže CIFS je na linuxy mezi sebou a windows jde také, je to tak?

inspa*

Ano, CIFS je vlastně forma SMB

hodnocení

A ten návod na té stránce je na linux + win?

hodnocení

Nebo to je jedno, já to udělám jinak.

otto*
hodnocení

0x
Najdôležitejší súbor pre Sambu je smb.conf. Ak je v ňom chyba, tak Samba nefunguje.
Bezchybnosť smb.conf sa kontroluje týmto príkazom: sudo testparm
Tu je k Sambe viac ako ju nastaviť.
getsol.us/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]