Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenačtení někerých stránek a zasekaný notebook

Od: lenka01 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

už asi týden se mi nenačítají vůbec a nebo na několikátý pokus některé stránky na internetu. Například seznam se načte, trvá to, ale načte. Ale jakmile jdu na email už se tam třeba nedostanu a hlástí to: připojení trvalo příliš dlouho nebo připojení bylo ukončeno. Dále to hází postup: zkontrolovat připojení (internet jinak šlape, na mobilu jde úplně v pohodě a ségře v notebooku taky), zkontrolovat proxy serve a firewall...Seká se mi i dost notebook při otevírání nějakých složek v něm, například fotky, atd...Například otevřu nějaký dokument, dobu čekám než se načte a pak se mi třeba vše zavře a musím znova. Na webu se mi někeré stránky načítají třeba 5 minut, 10x a nebo se nenačtou vůbec. Nevíte někdo, co s tím a kde může být chyba? Mám notebook Lenovo a 5 let starý. I tuto otázku píšu potřetí, jakmile jsem dala vložit, tak mi to zas napsalo připojení se nezdařilo...trvalo příliš dlouho.

Děkuji za každou radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nickw
hodnocení

1x

obecný postup:

- zkusit jiný prohlížeč, s minimem doplňků

- odinstalovat nepoužívané programy, vyčistit disk od balastu, Adwcleaner

- sledovat provoz a vytížení procesoru (správce úloh), možná tam jsou nežádoucí věci, což bych nechal posoudit někoho znalejšího

hodnocení

0x
bohužel problém může být opravdu kdekoli a asi se k řešení do týdne a do 10 odpovědí nedohrabeme.
Tipy
zkusit kombinace stejných faktorů a vždy jeden změnit:
-stejná jiná Linka (ke stejnému nejbližšímu routeru budeš přípojena jinou linkou - místo wifi kabelem)
-stejná /jiná síť ("IP adresa") - v jiném městě/u jiného providera/přes LTE
- jiný OS ve stejném PC
jiný prohlížeč ve stejném OS (nejjednodušeji v jiném profilu uzivatele OS)

hodnocení

0x

Máte asi Windows 10, že?

Zkontroluje stav počítače ve Správci úloh (Pravým tlačítkem myše na hlavní panel).

Nevíme nic o Vašem PC, takhle můžeme jen hádat příčinu v čto vězí, mohl by to být třeba malvare (třeba nějaký co těží na pozadí kryptoměny a vysává výkon počítače) nebo něco také jiného. Takže nejlépe.. když nám poštete snímek z Vašeho Správce Úloh. (Stisknete klávesu "prt sc", otevřete např. malování a stick ctrl +V, a uložíte obr a pak sem nahrát).

Takhle můžu nahnout opravu tak max. re-instalaci systému nebo tovární nastavení anebo byste mohl zkusit jiný operační systém (třeba nějaký linux).

Některé internetové problémy se dají řešit build-in utilitou Windows viz obr.

Nenačtení někerých stránek a zasekaný notebook
lenka01
21.12.21 19:54
hodnocení

.

lenka01
hodnocení

Ano, mám windows 10. Obrázky ze správce úloh jsou v příloze...děkuji.

Nenačtení někerých stránek a zasekaný notebook #2
Nenačtení někerých stránek a zasekaný notebook #3
nickw

Je to jen začátek seznamu položek.

Chrome zabírá 950 MB? Nahraďte ho něčím jiným, třeba Firefoxem.

jm
Kolik záložek chromu bylo skutečně otevřeno při té fotce? To číslo 18 je děsivé, nemusí znamenat počet záložek.
Já bych si uložil profil Google, odinstaloval chrom. Pročistil CCleaner, adwcleaner, vyčistil systémový disk,..

Pro "jm": Typoval bych to u Chromu, tak na 6 záložek, je normální u chromium prohlížečů, že každá větší činnost běží zvlášť i ta co ne nepotřebuje okna, takže zvuková služba, úložiště, gpu služba, doplňky,... jedou zvlášť v procesech, proto je jich tam tolik. Když by se náhodou jeden proces porouchal, tak se porouchá jeden a ne všechny. Firefox žere více RAM než Chrome. Ale vzhledem k celkové obsazenosti tohle nemusí dotyčná @lenka01 RAM paměť řešit.Víc než Chrome mě ale udivil pevný disk, HDD? A ještě je rozpalcelovaný? Mimochodem jak je moc zaplněný?Instalovat antivirus, za mě pro ty co používají PC podstatě jen na prohlížení internetu, je za mě zbytečnost. Ale jestli ho chcete tak ho mějte... Znám lidi co si nainstalují antivirus a pak ho nikdy neotevřou, nikdy nekliknou na otestovat celý počítač. Doufám, že testujete aspoň tedy někdy.Zajímalo by mě, co se stahuje/uploaduje na pozadí. Klikněte mám ve Správci úloh na % sítě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]