Nejste přihlášen/a.
Dobří lidé, moc Vás prosím poraďte mi prosím se dvěma problémy v tomto super prográmku v češtině.
Jak vytisknout např. 8 malých obrázků na jeden list papíru a nemusel každý tisknout na jiný papír a tím s ním plýtval.
Jak v dávkovém převodu (spustí se klávesou "B" na otevřeném obrázku) se mi automaticky nastaví hned nahoře adresář ze kterého je tento obrázek a nemusel jsem ho zadávat ručně. Určitě to jde, kdysi jsem to tak měl, ale teď to nemůžu nikde najít. Stále tam drží jeden a ten samý, který nepotřebuji a navíc je daleko od toho, který chci používat.
Moc a moc děkuji. Michal
K prvnímu dotazu:
z menu "Obrázek" -> "Vytvořit nový (prázdný) obrázek" (klávesová zkratka Shift + N) lze vytvožit nový prázdný obrázek a do něj si seskládat podobu stránky pro tisk.
Pro vícenásobný tisk stejného obrázku na jednu stránku lze použít volbu "Obrázek" -> "Vytvožit složený obrázek"
Vice různých obrázků lze složit také volbou "Obrázek" -> "Vytvořit panoramatický obrázek" nebo přes okno "Náhledy" vybrat požadované obrázky a použit funkci "vytvořit kontaktní list" z nabídky "Soubor"
Pro dávkové přejmenování: Mám IrfanView nastaven podle obrázku a pokud nejprve otevřu nějaký obrázek, nabízí se mi jako výchozí složka pro dávkové přejměnování složka, v níž je otevřený obrázek. Pokud nemám otevřený obrázek, nabízí se výchozí složka nastavená ve volbě spuštění/ukončení.
Dobrý den pane, moc Vám děkuji a vidím, že Tomu rozumíte. K bodu 2: Zkusil jsem to nastavit podle obrázku, ale nic se nezměnilo. Stále mi to ukazuje nesmyslné adresáře a nikoli otevřený ten, ve kterým je mnou otevřený obrázek, což je k ničemu a jsem tam kde jsem byl. Mám ještě zrestartovat PC? Pozn. ve verzi mého softvare Irfanviev chybí 3.zaškrtávací políčko (viz obr.), ale to by nemělo snad vadit.
Bod 1 půjdu zkoušet teprve teď
tak toto ve Win7 asi nejde. Označím např 3 obrázky, ale pravé myšítko hodí nabídky, kde o tisku není ani zmínka
ANO, Dobří lidé moc Vám všem za vše děkuji! Jsem již pomalu u cíle. Jen zbývá k tomuto problému poslední věc a už bych viděl světlo na konci tunelu. Funguje to NAPROSTO PŘESNĚ, JAK JSEM POTŘEBOVAL (VČETNĚ ODESTUPŮ MEZI OBRÁZKY – že to nelepí jeden na druhý), jen bohužel nový program pro tisk ve verzi 4.59 si obrázky zmenší jak chce a nectí jejich velikost, který má každý jinou a kterou jsem si nastavil. Moc děkuji za jakou koli radu. Vše posílám v přílohách. Moc předem děkuji. Michal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.