Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neúplné kopírování

Od: miloslav* odpovědí: 7 změna:

Při kopírování z LUMIXU se mi z 30-ti fotek část zkopírovala správně s příponou JPG a zbytek má příponu Ink a jsem tedy bez části obrázků. Můžete mi, prosím, někdo objasnit co je to pro mne za záhadu, na co si mám dát příště pozor,

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

INK je zástupce aplikace, teda odkaz na soubor/aplikaci, pravděpodobně ste počas přesouvání stiskla klávesu ALT.

miloslav*
hodnocení

děkuji i Vám za příspěvek, zřejmě jste naznačil a odhalil mou nevědomou chybu. Jinak si beru ponaučení, důsledněji kontrolovat kompletnost toho překopírování. Zpočátku jsem byl pečlivější a později zůstávalo u nahlédnutí na počátek.S přáním pohodového večera i následujících vánočních svátku děkuji všem, co se mi snažili pomoci. Díky

hodnocení

0x

Ve foťáku lze fotky zobrazit?

Jakou máš SD kartu a kolik má jedna fotka MB?

Při vložení SD karty do foťáku jsi ji formátoval?

Některé sníky se dají uzamknout.

Existuje adaptér pro SD kartu do USB a lze zkusit takto zapojit do Pc

Přípona .ink je "zástupce" jako u Pc

miloslav*
hodnocení

díky za snahu,odpověď : roky používám tento způsob přenosu fotek do PC a pak obsah karty v Lumixu mažu. No a včera se mi stalo výše popsané. Fotky ve foťáku už tedy nemám, ale chtěl bych vědět k čemu došlo a proč. Když píšete, že Ink je přípona zástupce, je možné ty fotky v počítači ještě nějak najít - ten soubor s Ink má asi tak desetinu velikosti než původní velikost fotek. Po tomto si budu jistě dávat pozor a kontrolovat, zda došlo k správnému zkopírování tj. s příponou JPG.

V PC si dejte vyhledat soubor který se bude jmenovat stejně jako ten ink soubor, jen tam nepište ink, ale jpg.
Tak zjistíte zda se vám někam omylem nezkopíroval ten s jpg.

Jinak ink je jen zástupce, v podstatě soubor kde je zapsaná cesta k požadovanému souboru, který chcete spustit.
Pro zajímavost, když na ten ink najedete, dáte pravým vlastnosti, jaká cesta tam je?

miloslav*
18.12.21 18:50
hodnocení

Neúplné kopírování

Vypadá to, že zástupce odkazuje na obrázek ve foťáku.
Pokud tedy ve foťáku už obrázky nejsou, zkusil bych některý program na obnovu dat, třeba Recuva je dobrá.
Tedy nainstalovat program, připojit foťák a v programu najet na disk D a dát obnovu.
Bude to fungovat, pokud jste na kartu nezačal znovu fotit a nepřepsal jste ty staré fotky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]