Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojí ověřování vstupu na email google

Od: jaraz® odpovědí: 9 změna:

Používám jako vyhledavač google , v poslední době při přihlášení na email (gmail) musím mít po ruce telefon,protože to chce dvojí potvrzení "že jsem to opravdu já" . S obsahem mých emailů nemám problém,ť si je čte kdo chce ale docela mi vadí,že musím vždy když se chci podívat,zda jsem nedostal email hledat telefon. Je z toho nějaká cesta ven? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

6x

klikni v google na svou ikonu - spravovat účet - zabezpečení a pak už si snad poradíš

hodnocení

Kami123- díky,našel jsem a zrušil.*smich* Nevím,asi se aktualizoval google a bylo to tak nastavené, já jsem to určitě nedělal i když s ohledem k seniorskému věku není nic jisté.

hodnocení

1x

nebo-li dvou-faktorové ověření...

nemáte tam někde hlášku jako důvěřovat tomuto počítači, nebo prohlížeči? na příště by jste nemusel "hledat telefon”..

hodnocení

1x

Také mám adresu na gmail. A dostala jsem včera informaci, že bude nutné se přihlašovat i potvrzením z telefonu. Se zájmem i mírnými obavami jsem čekala, co se bude dít. Zatím nic. Možná je to tím, že stejně jako Vy nemám problém s obsahem e-mailů. Neodhlašuji se. Zapnu počítač, do vyhledávacího řádku napíšu "g", naskočí moje adresa a jsem tam. Před rokem, před měsícem i dnes.

Ale se zájmem budu sledovat tento dotaz. Věřím, že se nějaké podrobnosti a informace o možných zapeklitostech dozvím.

nickw

Když to zavedli před lety na googlestats, přestal jsem je používat.

hodnocení

0x

Zatím po mně Gmail nic zvláštního nechce. Včera jsem se ale přihlašoval z jiného počítače a na "náhradní" mail (atlas) mi přišlo upozornění, že se mi do pošty přihlásil někdo z jiného počítače. Chtěli potvrdit, že je to v pořádku.

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že se na počítače, které používám, hlásí pouze rodina a i tak mám chráněno separátním uživatelským účtem, nechávám profil Googlu přihlášený.

Jinak ano, je to otrava. A to jsem ještě nezkoušel přístup do Gmailu přes webový prohlížeč v mobilu (není důvod), to musí být teprve chuťovka.

Ale co je to proti vnucené rodičovské kontrole přes Family Link. To je teprve žůžo

hodnocení

Tak v mob.telefoni si stahuji email z goggle bez problémů a teď se mi to díky kami123 podařilo odstranit i ze stolního PC

Taky jsem vypnul a obodoval. V mobilu nemusím, stahuju přes aplikaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]