Nejste přihlášen/a.
Minulý týden a dnes se mi stalo to,že i když mám aktivní Adblock,tak se mi na Seznamu.cz ukazuje reklama. Nevím,co s tím mám dělat. Nepomohlo ani vypnutí a zapnutí Adblocku a ani pročištění internetu. Ta reklama se mi ukazuje jenom na tom Seznamu,na jiných stránkách se mi neukazuje žádná reklama. A ta reklama,co se ukazuje na Seznamu,je jenom v jednom rámečku,jiné další rámečky s reklamou se tam neukazují.
Je tohle chyba Seznamu,internetu nebo Adblocku?
arne: Pokud nemáte blokátor, může to být i defaultním blokováním reklam v prohlížeči. Podívejte se do nastavení, jestli ho nejde pro určité weby vypnout.
Osobně jsem Novinky přestal navštěvovat, když tam zavedli tuhle špatně blokovatelnou reklamu. Na Seznam zajdu výjimečně. Teď jsem tam kouknul na hlavní stranu a zobrazila se mi jediná fotka, reklama žádná.
Výborně, tak si nám ukázal, jak máš velkýho pinďoura, ale pro nás, běžné uživatele je to k ničemu.
A k otázce - bohužel, agrese Seznamu opět povýšila o další level a vyřešil jsem to také posunutím rámečku dolů. (dokud to jde )
Tak já mám firefox, v něm nastavené "Nastavení soukromí na Přísná" + uBlock origin a stejně se ty reklamy zobrazují.
Tak poraď, co ještě nastavit.
Mám prohlížeč Brave bez doplňků, s nastavením:
blokování sledování a reklam - standardně
blokování cookies - pouze napříč stránkami
blokování digitálního otisku - standardně
Kromě toho i velký blokující hosts soubor.
Adblock jsem musel vypnout na seznamu a idnesu, protože si v programu udělali takové úpravy, že jejich stránky přestaly při zapnutém AB fungovat korektně. Kdyby ti pitomci nepoužívali tak otřesně obtěžující formy reklamy, tak bych to i skousl, takhle si musím delší texty číst v režimu Zobrazit - Styl stránky - Bez stylu. Proti Adblocku se weby brání, je už asi moc populární, časem asi bude třeba poohlédnout se po něčem jiném.
Nevím jestli všichni, ale většina asi ano. Některé weby umějí Adblock obejít, případně při zapnutém AB nefungují dobře.
Ano, taky se mi reklama včera rozjela. Ale asi už i dříve. Jen včera už to bylo opravdu hodně! Nově víc používám operu, myslela jsem si, že je to právě operou. Ale včera jsem právě rozjela i mozillu, kterou jsem nedávno opustila a je to to stejné. Mozilla mě už štve svou nestabilitou. Měli by na tom zamakat.
Reklama se mi ve Firefoxu taky před pár dny začala zobrazovat, i když k blokování používám uBlock Origin. Stačilo smazat cookies Seznamu a po restartu prohlížeče je reklama pryč.
To ale není nejlepší řešení - spíš je to souhra náhod, která může přestat fungovat. (Přestože pro laiky je to nejrychlejší a účinné řešení)
Důležité je mít v uBlocku klíčové filtry (zjistíš, když si otevřeš seznam.cz/zpravy/novinky.cz v loggeru je uvidíš pod typem DOM-žlutě)
všeljaké jako adb|gdp abort-current ,defuser, remove-cookies
To je skutečná blokace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.