Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde poslat e-mail

Od: marian® odpovědí: 13 změna:

zdravim dcera si hrala na pc a nějak nechtic naistalovala outlook ani by to nevadilo emaily mi tam přidou ale ja je nějak nemužu přeposlat ani odesilat nevite někdo proč zduraznuji moc tomu pc nerozumim tak když už rada tak trochu polopatě dik.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

2x

Moc tomu dotazu nerozumím, Outlook je součástí systému a jak ti nejdou emaily odesílat? Napíšeš zprávu, dáš odeslat a co se stane?

hodnocení

0x

Já bych si tipnul na špatně nastavený SMTP server. Musíš v nastavení účtu vyplnit server odchozí pošty podle svého poskytovatele připojení. Příchozí poštu nastavuješ podle toho kde máš založem e-mail a tudíž pokud máš víc emailových účtů u různých poskytovatelů bude každý účet jiný. Ovšem u všech účtů bude server odchozí pošty stejný. Typicky to je smtp..cz

alf*
hodnocení

0x

co bylo před outlookem?

Dcera je celkem schopná když tedy zvládla nastavit i účet v tom outlooku. Předpokládám, že se stahují když nejdou přeposlat. Pokud nejdou přeposlat a odeslat a jinak outlook vyhovuje vidím to, že nenastavila server pro odchozí poštu SMTP který obvykle je něco jako smtp.názevposkytovatele.cz

Jaký je to outlook?

hodnocení

jeto outlook express pokud vim tak dala server přichozi pošty pop3.moje domena.cz ... a server odchozi pošty smtp.moje do...cz řikam to dobře že domena je to kde mam založeny email tak to nastavila tak nevim jestli to je dobře

doplněno 06.03.09 04:13:

ještě doplnim že když ho zapnu tak se mi tam přesypou všechny emaily a tam kde mi přišly už nejsou

doplněno 06.03.09 06:47:

Při odesílání mailu mi to vyhazuje tuto hlášku: Připojení k serveru se nezdařilo,účet:pop3.seznam.cz,server:smtp.seznam.cz,

protokol:smtp,port25,zabezpečení(SSL):ne,chyba zásuvky:160,číslo chyby:0x800ccc0e

sondaw*

Máš určitě špatně nastavený server odchozí pošty, smtp musíš mít nastavený svého poskytovatele internetu

na obrázku je jen příklad, mám také email na seznamu a server odchozí pošty mám jiný jak příchozí, jinak maily neodešlu

Nejde poslat e-mail
sondaw*

jak píšu, je to jen příklad, nic jiného mne ted nenapadlo

A pokud chceš, aby ti zprávy zůstávaly i na seznamu, musíš označit toto políčko

Nejde poslat e-mail #2
hodnocení

a když sem u kabelovky tak ma byt u te odchozi pošty co na neviš

sondaw*

Tohle ti nikdo z nás neřekne, musíš si zjistit, od koho, jakého máš poskytovatel Internetu, komu ten Internet platíš, to je u každého jiné

doplněno 06.03.09 10:41:

Ale napadlo mne, když klikneš na tento odkaz, budeš tam mít svoji IP adresu (tu sem neuváděj), ale dole bude napsáno, jaké máš připojení, třeba

www.mojeip.cz/

adsl...nějaká čísla a tiscali.cz

(opět je to jen příklad)

Zkus sem napsat to, co máš na konci za těmi čísly, třeba někoho napadne, co napsat jako odchozí poštu, jinak se podívat na účet/fakturu od placení internetu, komu to platíš

hodnocení

tak sem to ted zjistil opravil a pořad nic tak nevim jestli to musim nastavovat od začatku nebo stači změnit jen tu odchozi poštu?

sondaw*

Mělo by myslím stačit změnit odchozí poštu

A máš tam nastavené server odchozí pošty vyžaduje ověření?

napoveda.seznam.cz/...

hodnocení

jo mam dal sem to přesně podle pokynu poskytovatele internetu a pořad nic tak už to se::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: jinak diky

mojdanec*
hodnocení

0x

Když jde stahovat doručená pošta a nejdou odesílat tak dejte nástroje - učty -vlastnosti -servery a zaškrtněte server vyžaduje ověření v nastavení dejte použít stejná nastavení jako pro server přicozi pošty dejte ok a mělo by to odesílat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]