Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dostat do administrace routeru

Od: zajda888® odpovědí: 14 změna:

Hezký den,

mám doma modem a router. Router je zapojený jako AP.

Do administrace modemu se dostanu, do routeru ne. Nevím jakou zadat adresu v prohlížeči.

Router je Asus RT AC750, připojil jsem ho napřímo do kompu, ale nabízí mi to pouze administraci pro modem.

Zkoušel jsem 192.168.1.1 nebo router.asus.com/... ,obojí s nulovým výsledkem.

Internet je od o2.

Chci vypnout 5G na routeru.

Určitě nechci nic resetovat nebo uvádět do původního nastavení, jsem rád, že to jede.

Kdyby někdo věděl, jak se do routeru dostat, předem díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

V čem ti to vadí? Pokud jsi poblíž, tak na 5GHz máš kvalitnější a rychlejší přenos. Na větší vzdálenost se připojíš na 2.4Ghz.

Na to se neptal.

Jasně, neptal. Ale když vymýšlím nějé řešení, tak musím vědět PROČ. Prostě smysluplný důvod. Mnohdy se totiž problém dá řešit nějakouúplně jimou cestou

morfi
hodnocení

2x

napoj router kablem k pc , pak asi dostaneš těch 192.168.0.1

o2 sít co vím jede na adresách 10.0.0.1(2)..

jinak vlastnosti sítě v oknech a tam mrkni na ip brána , mělo by to být ono

hodnocení

Díky.
Přes síťová připojení mi to vyhodilo IPv4 10.0.0.9 ale taky nefunguje
nick1423
Ách jo přemýšlet je tak náročné pro některé jedince přitom je odpověd tak primitivní android>obchod play> a hledat "router admin/setup/page" případně cmd na Windows a ipconfig jinak taky mi připadá zbytečné vypínat 5ghz proč to chcete vypínat pokud nezvládnete použít Google nebo sám svépomocí se dostat do toho nastavení? Moje síť třeba běží 2,4 i 5ghz a PC,mobil si sám vybere podle toho kde doma jsem a ještě mě napadlo že mám android 11 otevřu WiFi>podrobnosti sítě ke které jsem přihlášený a ukazuje mi adresu k nastavení routeru

hodnocení

2x
Kyslíci mají pro přístup 10.0.0.138
Tak to vyzkoušej.
hodnocení

Díky.
Tohle funguje, jenže i když jsem kabelem píchnutý do AP routeru, hodí mě to do administrace modemu.
sirokko

Deset nul nul sto třicet osm je adresa modemu.

hodnocení

2x

Problém je, že sítě O2 defaultně běží v síti 10.0.0.0/24 s výchozí gateway 10.0.0.138, zatímco většina ostatních routerů si na LAN tvoří jinou podsíť, zpravidla 192.168.0.0/24. Je potřeba buď změnit podsíť na modemu, aby spadala do rozsahu 192.168.1.x, případně "přestěhovat" IP routeru v roli access pointu do podsítě O2 modemu, tedy například Asusu nastavíš IP 10.0.0.1

V mém případě mám třeba MikroTik router a dva TP-LINK routery (Archer C5 a C7), které jsem předělal na Access pointy / switche. Přičemž router má IP adresu a gateway 172.30.0.1 a access pointy mají adresy 172.30.0.2 a 172.30.0.3. Jelikož mám podsíť 172.30.0.0/23 , vidím na všechny IP z rozsahu 172.30.0.1 - 172.30.1.254 (krajní hodnoty zabírá adresa sítě + broadcast)
Samozřejmě je možnost manuálně si nastavit IP pro případ konfigurace access pointu dočasně adresu z jeho podsítě, ale podle mě je lepší obojí mít na stejném subnetu ;)

Jak se dostat do administrace routeru

hodnocení

Ještě jsem konzultoval, jelikož router už je ovládán modemem, jedině řešení je reset routeru.
A jelikož reset mi rozhodí síť, tak to nebudu riskovat.
Díky za reakce, už to dál řešit nebudu.

111®
hodnocení

0x

no tak se do administrace přihlaš, admin PSW admin

hodnocení

0x
Ono je možné, že pokud sítím nerozumíš a zapojils to bez přemýšlení, že, se do administrace nedostaneš, že rozsahy budou překryté. Chtělo by to znalost zařízení a zapojení (aspoň jestli kabely vedou do díry WAN NEBO díry LAN)
Další způsob si pustit wireshark a sledovat uzly komunikace
A nebo primitivně, zjistit si adresu brány, na ní nejspíš bude poslouchat i administrační rozhraní .

hodnocení

0x

Otvorte si sieťové pripojenie,spravte dvojklik ľavým tlačítkom myčí na router alebo domacu skupinu a potom ak sa vám zobrazia pripojené zariadenia v sieti tak pravým tlačítkom myši kliknite na router a vyberte si možnosť zobraziť internetovú stránku routeru. Po zadaní hesla sa k nemu pripojíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]