Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
mám doma modem a router. Router je zapojený jako AP.
Do administrace modemu se dostanu, do routeru ne. Nevím jakou zadat adresu v prohlížeči.
Router je Asus RT AC750, připojil jsem ho napřímo do kompu, ale nabízí mi to pouze administraci pro modem.
Zkoušel jsem 192.168.1.1 nebo router.asus.com/... ,obojí s nulovým výsledkem.
Internet je od o2.
Chci vypnout 5G na routeru.
Určitě nechci nic resetovat nebo uvádět do původního nastavení, jsem rád, že to jede.
Kdyby někdo věděl, jak se do routeru dostat, předem díky.
napoj router kablem k pc , pak asi dostaneš těch 192.168.0.1
o2 sít co vím jede na adresách 10.0.0.1(2)..
jinak vlastnosti sítě v oknech a tam mrkni na ip brána , mělo by to být ono
Problém je, že sítě O2 defaultně běží v síti 10.0.0.0/24 s výchozí gateway 10.0.0.138, zatímco většina ostatních routerů si na LAN tvoří jinou podsíť, zpravidla 192.168.0.0/24. Je potřeba buď změnit podsíť na modemu, aby spadala do rozsahu 192.168.1.x, případně "přestěhovat" IP routeru v roli access pointu do podsítě O2 modemu, tedy například Asusu nastavíš IP 10.0.0.1
V mém případě mám třeba MikroTik router a dva TP-LINK routery (Archer C5 a C7), které jsem předělal na Access pointy / switche. Přičemž router má IP adresu a gateway 172.30.0.1 a access pointy mají adresy 172.30.0.2 a 172.30.0.3. Jelikož mám podsíť 172.30.0.0/23 , vidím na všechny IP z rozsahu 172.30.0.1 - 172.30.1.254 (krajní hodnoty zabírá adresa sítě + broadcast)
Samozřejmě je možnost manuálně si nastavit IP pro případ konfigurace access pointu dočasně adresu z jeho podsítě, ale podle mě je lepší obojí mít na stejném subnetu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.