Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na notebooku přeinstalovat Windows

Od: jirka5 odpovědí: 7 změna:

Koupil jsem na jaře notebook HP a potřeboval bych kompletně přeinstalovat Windows a formátovat disk.

Když jsem notebook kupoval, nedostal jsem k němu instalační flashdisk s Windowsem, byl tam již předinstalován. Po prvním zapnutí jsem Windows nainstaloval.

Vůbec nevím, jak postupovat, když zformátuji disk, jak dostanu do notebooku zpátky Windows.

Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dert
hodnocení

2x
Mozna bude efektivnejsi v ovladacich panelech vyvolat obnovu do tovarniho nastaveni. Je to rozhodne rychlejsi nez se prat s ovladacema atd.
jirka5
hodnocení

Děkuji moc za radu, postupoval jsem touto cestou. Windows se mi podařilo přeinstalovat. Cestou klávesnic a restartu se mi to nedařilo.

hodnocení

0x

Nevím přesnou klávesovou zkratku, ale při bootování mačkej tlačítko del, nebo F12, F8. Měl by jsi se dostat do režimu před bootováním windows a tam jde dělat spousta věcí. Od opravy až po ten reinstal.Takže tam naformátuj disk a spust novou instalaci. I tak budeš formátovat jen pro tebe viditelnou část disku. Instalačka je na standartně skryté části disku.

Tady je odkaz na návod u Asus ntb, pro vstup do WinRE

asus.com/...

Přijde mi ale že každý výrobce má jinou klávesovou zkratku při bootování, tak je třeba hledat.

jirka5
hodnocení

Vygooglil jsem, že pro HP (můj notebook HP EliteBook 830 G7) má klávesnici F10 nebo F11.

Mám takový drobný problém, že nevím, která klávesnice to je, nejsem zvyklý pracovat s klávesnici notebooku. Děkuji za radu.

Jak na notebooku přeinstalovat Windows

hodnocení

0x

Především by sis měl ujasnit, proč to chceš dělat. Jestli jen proto, že kdosi tvrdí že rád přeinstalovává Windows, tak je to opravdu pitomost. Přeinstalovat systém není vůbec sranda (i když spousta "odborníků" ti řrkne že je to jednoduché na pár minut. Není to totiž jen systém, ale i ovladače pro hardware, spousta aplikací a utilit které používáš. A konečně nastavení různých parmetrů.

Notebooky co mají instalačku windows si už nesou ovladače pro svůj hw. Netřeba nic doinstalovávat. Je to po nové instalaci stejné jako když jste si koupil nový noťas a měl první spuštění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]