Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s bootováním PC. Po každém vypnutí proudu či výraznější změně napětí se mi v biosu zpřehází údaje o bootovacích oblastech (nastaví se disketa, NET a cd) a díky tomu mi PC nenastartuje. Když vše změním, dám pochopitelně všechny změny uložit, vše běhá několik dní, až do dalšího výpadku proudu. (U nás zatím padá proud dost často, takže je to nepříjemné, furt přeštelovávat bios). Už jsem vyměnil baterii na motherboardu, ale víc mě nenapadlo. Pomozte, prosím.
Spider má pravdu, aj podľa mňa je za to zodpovedná bateria napájajúca BIOS v čase kedy nie je PC pripojený k sieti. Ak na nej nie je po vybraní z dosky napätie približne 3,1V, chyba bude určite tam.
Túto závadu môže spôsobovať vadná batéria, alebo obvody na matičnej doske ktoré zabezpečujú jej dobíjanie počas prevádzky PC. Najprv by som batériu vymenil za inú, ak to závadu neodstráni, bude chybná matičná doska - a tu je na uváženie - ak je možné reklamovať MB tak to sprav, alebo kúp inú MB, alebo sa s tým zmier ak to nie je veľmi "otravné". Ale to asi je, pri každom štarte PC by bolo potrebné vojsť najprv do BIOSu, nastaviť čo je potrebné a pokračovať reštartom PC.
Můžu se zeptat, zda škodí pokud po vypnutí PC vypnu na prodlužováku přívod elektřiny? Může se vibít baterie i když počítač běží několik hodin denně? Dobíjí se tím baterka? Díky za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.