Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Start PC, černá obrazovka

Od: klepi® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám problém, ne vždy ale dost často se mi stává, že když zapnu PC tak se objeví černá obrazovka s kurzorem, počítač sice vždy za nějakou chvíli plochu ukáže ale trvá to třeba 5 minut, všiml jsem si, že na PC je dioda nevím přesně k čemu slouží, pravděpodobně procesor, a když PC funguje normálně, tak ta dioda jakoby hodně bliká ale když byl problém s tou černou obrazvkou, tak ta dioda blikala v podstatě pravidelně jako tep.

Prosím všechny o radu.

Díky Václav

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicekdoma
hodnocení

0x

Dioda pravděpodobně signalizuje práci HDD , takže když hodně bliká disk něco chroustá.

Příčin může být nekonečno , třeba také odcházející disk. Pokud máte starý plotnový je vhodné ho nahradit ssd diskem.

olinl
hodnocení

0x
Vypadá to na starý počítač nebo by potřeboval vyčistit disk od zbytečností, aby trošičku zrychlil. Pokud je počítač hodně starý (6 let a více), bylo by dobré se poohlédnout po novějším.. SSD disk by počítač také zrychlil, šlo by ho použít pouze pro Operační systém a nynější používaný na jiné programy a hry.
hodnocení

Počítač je starý to ano, ale ssd disk v nem je, byl vyměněn za starý hdd a je celkem nový výměna byla cca před půl rokem

olinl

Doporučím zaktualizovat Op.Systém a vyčistit disk nějakým čističem. Sám používám CCleaner CCleaner - ihned /... už od WinXP, zrychluje to počítač. CCleaner je potřeba před prvním číštěním řádně nastavit-odfajfkovat pouze to, co je pro uživatele podstatné. Doporučím i zapnutí antiviru Mirosoft Windows DEFENDERu, můžeš tam mít vir nebo nějakou "nedobrou"aplikaci, která zpomaluje start.

olinl

Zapoměl jsem napsat, že CCleaner je v základu zdarma a v češtině a předinstalovaný Defender je už ve Windowsech-pokud je používáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]