Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
prosím o radu.
Mám základovku
ASUS ROG STRIX B4/...a na ní
HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200 CL16
potřeboval jsem navýšit RAM o 8GB, tak jsem objednal jeden kus tohoto:
HyperX Fury RGB 8GB DDR4 3600 CL17
ale deska nebootuje. Měl jsem za to, že dnes už RAM nemusí být v páru, nebo musí? Nebo musí být vždy CL naprosto stejné? Bral jsem to tak, že se pak v souhrnu použije ta nižší hodnota - čili bych měl 3x 8GB 3200 CL16...
Díky
Moduly v párech být nemusí - přinejhorším nebude fungovat dual channel. Ale desky mohou mít vlastní pravidla, jak lichý počet modulů do slotů rozmístit a když netrefíš správné schéma, může to zlobit. To bude popsáno v manuálu k desce (odkaz na ní dával monek).
Kingston má na svém webu vyhledávač kompatibilních RAM pro počítače a jako zaručeně kompatibilní s uvedenou deskou najde toto.
Radu zkusit, zda počítač najede jen s novou pamětí už jsi také dostal - vyzkoušej to, není to sice časté, ale i fungl nová RAM může být vadná. Zkus se podívat, zda Asus nemá pro desku novější BIOS/UEFI, než máš teď, zejména kdyby bylo v popisu aktualiztace napsáno cosi o zlepšení kompatibility RAM, mohlo by to pomoci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.