Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompatibilta RAM

Od: jora odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

prosím o radu.

Mám základovku

ASUS ROG STRIX B4/...a na ní

HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200 CL16

potřeboval jsem navýšit RAM o 8GB, tak jsem objednal jeden kus tohoto:

HyperX Fury RGB 8GB DDR4 3600 CL17

ale deska nebootuje. Měl jsem za to, že dnes už RAM nemusí být v páru, nebo musí? Nebo musí být vždy CL naprosto stejné? Bral jsem to tak, že se pak v souhrnu použije ta nižší hodnota - čili bych měl 3x 8GB 3200 CL16...

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mělo by to jet. V páru ram moduly být nemusí, ale radši se podívejte do manuálu od desky. Jinak já bych zkusil tam nechat jen ten nový modul, jestli pc najede.Pokud ano zkusil bych nechat jeden starý a nový modul. Zkusil bych v BIOSu nastavit natvrdo časování. Tím bych mohl přijít na to co je tam špatně.

hodnocení

0x
Jen malá technická poznámka, RAMky nemusí být v páru už od DIMM (pravěk).
Kompatibilita bývá v manuálu nebo na stránkách výrobce, stejně jako limit GB na slot.

hodnocení

0x

Budete muset vybírat z těchto pamětí... pokud máte Ryzen...a manuál v A...ať se daří

hodnocení

0x

Moduly v párech být nemusí - přinejhorším nebude fungovat dual channel. Ale desky mohou mít vlastní pravidla, jak lichý počet modulů do slotů rozmístit a když netrefíš správné schéma, může to zlobit. To bude popsáno v manuálu k desce (odkaz na ní dával monek).

Kingston má na svém webu vyhledávač kompatibilních RAM pro počítače a jako zaručeně kompatibilní s uvedenou deskou najde toto.

Radu zkusit, zda počítač najede jen s novou pamětí už jsi také dostal - vyzkoušej to, není to sice časté, ale i fungl nová RAM může být vadná. Zkus se podívat, zda Asus nemá pro desku novější BIOS/UEFI, než máš teď, zejména kdyby bylo v popisu aktualiztace napsáno cosi o zlepšení kompatibility RAM, mohlo by to pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]