Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení externí zvukové karty a 5.1

Od: nashback odpovědí: 13 změna:

ahoj, prosim moc o radu, už moc nevim co s tim. O co jde:

mám SB Creative X-Fi Surround 5.1 USB a repro Genius SW-HF5.1 5100.

Zvukovka má tyto vstupy - na cinche left a right (tam bych chápal že píchnu Fronty), na jacky Rear a C/Sub.

viz obrázek img229.imageshack.us/...

Ze subwooferu, resp. repro, mi jde třikrát 2x cinch/2x cinch - viz zde

czechcomputer.cz/...

- 1 jsem dal přímo do zvukovky do Left/Right, na zbylý dva (vlastně spíš místo nich) jsem koupil 2x cinch/jack. Ty jdou do Rear a C/Sub.

Jenže, jednak to vůbec neodpovídá tomu, jak pak repra hrajou, v podstatě je úplně jedno kam co strčim, vždycky to nějak hraje, i když to neodpovídá rozestavění a kanálům.

Hlavní problém ale je, že ať to mám rozstrkaný jakkoliv, tak vždycky nehraje jeden reprák! a to buď Center nebo left front, nebo left rear.

Netušíte to s tím?

Prosím moc a předem ještě víc díky za radu / odpověď!

Luboš

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stevo5*
hodnocení

2x

Luboš - tá foto s káblami - je pekne spravená, ale nie je prehľadné koľko káblov a ako je pripojených - konektorov je 6, ale sa mi vidí že káblik je jeden 2-žilový a druhy 3-žilový, teda 5. Ale to možno na foto nie je dobre vidieť. Skús tak, že vyskúšaš zapojiť vždy jedno repro tak, aby hralo správne, poznačiť, potom ďalšie ... až budú všetky na svojom mieste. Urobíš to tak, že ostatné stlmíš, necháš hlasno len ten, ktorý nastavuješ. V nastaveniach zvukovej karty máš určite 5.1 a nie (náhodou) 4?

doplněno 05.03.09 12:48:

- ten tvoj vrchný link je nefunkčný

nashback
hodnocení

díky moc za reakci!
zde link znovu (byla tam tečka navíc) img229.imageshack.us/...
to foto neni ode mě, hodil jsem ho aby byl vidět sub zezadu - mám tři kabely "dvoužilové", zřejmě - tyto: img.123shop.cz/...
ale právě aby to šlo do zvukovky, tak jsem koupil místo těch dvou tyto: sat-dvb-t.nej-ceny.cz/...
neviím jestli to není tím.. možná je nesmysl koupit jen kabely, které tam nebo tam půjdou strčit, ale musí to být nějak sofistikovanější..? :)
Jinak jsem si sice nepsal při jakém zapojení jak a co hraje, ale vždy jeden reprák nehrál, zkoušel jsem to právě tak, jak píšeš (stlumování). A v nastavení mám určitě 5.1..
Díky stevo!

Pokud ti jeden vždy nehraje, může být závada i v kabelu. Prozkoušej ho. Jinak kabely jsou ok, žádné sofistikovanější nepotřebuješ. V nastevení zvukovyk si dej test a pouštěj jeden kanál po druhém, ostatní budou ztlumené. evidím důvod, proč by to nehrálo.

nashback
hodnocení

to já právě taky ne. teda ne že bych tomu nějak extra rozumněl.

každopádně, když dám test tak jedou všechny, takže kabel asi ne.e :(

Dobře, když v testu jedou všechny, (zvuk jde postupně ze všech repro) kdy je problém?

nashback
hodnocení

no, testem myslím test, tzn. co je přímo na panelu nastavení ke zvukovce - zmáčkneš Noise a ten projede postupně všechny repra. To opravdu - funguje - ale když pustim hudbu tak jeden nehraje..

Hudba je ve stereu, nepůjde ti teda bez přídavných efektů do všech repro jako prostorový zvuk.

nashback
hodnocení

ale je potom nějak rozumně vysvětlitelný, že hrajou 4 repráky (+sub)? a jeden stojí? Pokud bysme to brali takhle, tak by hrály přeci jenom fronty ne?

Třeba u genius 5000 (starší typy) stačí píchnout do integrovanýho zvuku do noťase toho jedinýho jacka, kterej vede z auxu, a frčí všech 6..

nechci po tom "5.1", to je jasný, jen chci aby hrály všechny na stereo. To by přeci mělo jít nebo ne?

V tom případě si pohraj v nastavení s počtem repro (4.1, 5.1) a přidej nějaký efekt ke zvuku. Software ti to pak rozhodí do zvoleného počtu. Zadní repro jsou efektové a zvuk spíše dokreslují než že by hrály naplno to samé co přední reproduktory. Polaboruj a uvidíš :)

nashback
hodnocení

je fakt že v technice problém bejt nemůže. Teď nejsem u "zdroje" ale ještě to teda všechno zkusim, ale myslim že už moc neni co.. :)

no ale díky moc! jsem zas trochu klidnější :)

díky!

nashback
hodnocení

ahojte, tak veselé pokračování..

zkusil jsem všechno, 5.1 je nastaveno všude. Mám trochu upřesnění problému - to je v díře ve zvukovce pro REAR - jack. Podle toho, kam do subu na druhym konci dám cinche, tak nehraje buď center, nebo levej front nebo levej rear. Ovšem co mě "pobavilo" ještě víc je to, že když jsem jen tak pro zajímavost vyměnil koupenej kabel jack/2x cinch za u repráků přiloženej totožnej (jen ze zelenym koncem u jacka) jack/2x cinch, tak nehrál buď subwoofer nebo pravej front nebo pravej rear (na testu jede "noise" do všech..) (ale ok, to je možná pořád tim, že mi jedou jen stereo mp3 a nerozprostře se to do všech 6).

Co je ale ještě lepší a to už asi bude určitě problém je to, že když jsem zkusil pustit film, kterej je v 5.1, tak jel úplně stejně jako hudba - tzn. jedno repro mlčelo..

Prosíím o pomoc! :)

díky

A můžeš odpřísáhnout, že když testuješ jednotlivé repro přeš šumový test prostorového zvuku, že ti jedou všechny a na ty samé kabely které tak jsou když ti jedno repro nejde?

nashback
hodnocení

můžu a odpřísahávám to :) ne vážně, je to tak.

neni divný i to, že když jsem vyměnil kabel za prakticky totožnej, že se změnila nehrající strana z levý na pravou? (resp. z centru na sub)

prostě se mi to nezdá.. co úplně jiný kabely? nějakej 3x cinch/jack? nevim, už zkoušim všechno..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]