Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přenest operační systém na novy pevny disk?

Od: tomasdvorsky odpovědí: 7 změna:

Potřebuji radu, zakoupil jsem novy pevny disk ktery chci vyměnit v mem notebooku ale nevím jak na ten nový přenesu OS protože instalační cd už k tomu nemam. OS je Windows 7 64bit. Puvodně jsem mysle že jen vytvořím bitovou kopii systemu ale nevím jak to potom nainstaluju, jelikož po vložení nového pevneho disku na kterem nebude OS, nevím co dělat.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

3x

Tvůj problém je "jak nainstalovat windows 7". google.com/...

Je na ntb někde nalepený štítek s licenčním klíčem?

tomasdvorsky
hodnocení

Je tam několik štítků, a ten od winsows je už dost "ošoupaný" nevím jestli to pujde přečíst. Jinak jsem už asi našel odpověd chtělo te jen použít lepší vyhledávací výraz "Reinstalace". Děkuji

riva
hodnocení

1x

postup bývá takový:

1. Uděláš si bootovací USB flešku a na něj umístíš vhodný klonovací software - např. Clonezilla.

2. Nový disk připojíš současně se starým

3. nabootuješ z USB flešky a řídíš se instrukcemi.

4. Nahradíš starý HDD tím novým

pokud jsi to nedělal, tak se dost zapotíš.

1. nazývá se klonování disku - na netu plno návodů i v češtině

2. výrobci HDD nebo SSD nabízí na internetu plné verze programů ke klonování zadarmo (pozor musí být od výrobce, jinak se nespustí), klonovací programy se vytváří/instalují na spustilnou (boot) USB flešce (musí být prázdná, nebo se přijde o data) nebo na CD/DVD

3. silně doporučuji:

- předtím odmazat nepotřebné velké soubory

- provést kontrolu disku (chkdsk)

4. spustit z USB-flešky klonovací program a nejdříve vytvořit obraz na externím disku (či jinde externě), lze přímo disk->disk, ale nedoporučuji

5. vyjmout původní disk

6. spustit z USB-flešky klonovací program a z externího disku (obrazu) obnovit na vložený nový disk

Zkušený má za hodinu hotovo, záleží samozřejmě na objemu dat.

kami123

3. - Zálohovat důležitá data! ...

7. Systém nemusí na novém HDD fungovat.

tomasdvorsky
hodnocení

Tak už jsem si vytvořil bootovaci flashku ale při instalaci OS nastal problem, nový pevný disk se mi nezobrazuje v sekci kdy se pta "Kam chcete system windows nainstalovat" Co s tím můžu udělat?

Disk HDD (či SSD) musí být indikován v BIOS (základní podmínka).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]