Nejste přihlášen/a.
Dobrý de. Tak jsem zjistil, že Users na disku C mi zabírá skoro 90 GB, A pátral jsem, co tam vlastně je a nic se mi neobjevilo klikáním dále. Je to pro mne nelogické to admin - nic se pod tím neobjevuje.
Tak se ptám co tam může být a jestli se ty soubory co nejsou vidět tam nahrávají samy nebo já způsobuji že se tam stále něco nahrává nebo je to autamaticky a k čemu Users je? Můžu Users celé vymazat?
Ušetřil bych spousty místa na disku C .
Děkuji za případné vysvětlení. Nechci jen tak něco smazat, nerozumím, tomu, proto se raději snad i blbě ptám.
Proč bych to mazal? Proto se zde ptám co dělat bez nebezpečí.
Jinak program HDGraph není česky, tak tomu nerozumím.
Nebylo by něco podobného česky? Děkuji.
Už dobrý. Našel jsem program česky : WindDirStat 1.1.2
Ukazuje nádherně i barevně, procenta, podsložky a spousty zajímavého co je ve složkách...
Děkuji zde za nápady a inspiraci.
Co tam najdete Vám už odpověděli kolegové.
Vzhledem k dotazu a doplňujícím otázkám mám pro Vás jen jedinou radu:
Nechte to být, nemažte nic. Bude to tak mnohem lepší a napácháte méně škody, než když tam něco budete mazat.
Dle obrázků, které tu jsou to nevypadá, že byste měl málo místa na disku, tak není důvod s tím něco dělat.
CO by se stalo, kdyby se přesunula jen složka admin? , aby se nemuselo přesouvat celé Users?
Právě to admin mi ukazuje zabírání velkého místa na C .
Myslím, že v tom, Users budou asi nějaká důležitá data pro počítač-mám WIN 10 PRO stolní-tedy bedna.
Jak už psali jiní, jsou to profily uživatelů. Když pracuješ jako admin (což je samozřejmě pitomost), tak tam asi máš hnomadu věcí na ploše, v dokumentech a pžípadně v privátních datech některých programů. Jestli máš na ploše složky s obrázky, filmy a podobně, tak to jednoduše přesuň jinam (ale mimo profil, nejlépe na druhý disk). Odbodně složka Dokumenty (Documents), při troše šikovnosti jde celá přesunout úplně jinam (ale musí se to umět). Pak ti asi narůstá odpad ve složce Stažené soubory (Downloads) - tu bych prošel nejdříve, z 90% tam nic nepotřebuješ a můžeš to smazat
Pokud se v tom chceš rýpat, tak bys nejdřív měl mít zálohovaná data a umět nainstalovat nový systém.
?
Joudic,
třeba to jsou jen akademické dotazy.
Já se právě učil s PC, když ještě nebyl net, metodou pokus - omyl. Chybami se člověk učí neljépe.
Takže takové pokusy bychom možná měli podporovat.
Navíc ono by se to asi bránilo
Pokusy ano, ale ne bezmyšlenkovitě. Proto se zde ptám na konkrétní postup, jak zbytečnosti vymazat, ale zatím zde žádný návod nevidím. Jsem jen snad trochu lepší uživatel za ty roky. Nedaří se mi se podívat na sryté soubory, tak kdyby někdo zde měl nějaký konkrétní návod, byl bych rád. Nestačí mi jen napsat : otevřít skryté soubory-nevím postup, děkuji.
To zobrazení skrytých souborů - máte to asi jinak, než já, jedu na XP, ale hledejte kolem složky - Nástroje - Možnosti složky - Zobrazení. Tam zrušte zatržítko Skrýt chráněné soubory... (anebo něco podobného).
Zrušte to zatržítko - fajfku ve čtverečku "skrýt chráněné soubory operačního systému (nedoporučeno), potom dole Použít a OK
zjišťujte dál, která složka zabírá nejvíc místa, pak se dá dohledat příčina (který program za to může).
Na vykreslení velikosti složek používám už dlouhá léta HDGraph, vidíte tam přehledně a hned, která složka zabírá kolik místa.
Napřed necháte proskenovat disk kliknutím na jeho název u Analyze shortcuts, a potom se dvojkliky proklikáváte dál (Users, Admin, Appdata...) až zjistíte, která je ta velká složka/soubor na konci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.