Nejste přihlášen/a.
Řešil jsem přesně tento problém zhruba před rokem. Provedl jsem osazení směrového accespointu TP-Link CPE 220 na vnější zeď domu a propojil jej kabelem s nejbližším routerem. Napájený je z napaječe u výhybky u routeru, po síťovém kabelu. Nutno jej nasměrovat a nastavit (mám dva routery v RD a tento accespoint (propojené kabely) a nastavené na stejný kanál i pod stejným jménem sítě a není nutné žádné přepojování při pohybu mezi signály wifi jednotlivých routerů i tohoto AP). Funguje to bez problémů do vzdálenosti až 100 m ve volném prostoru. A u mne konkrétně i do cca 50m vzdáleného mobilheimu s hliníkovým oplechováním (wifi pokrývá celý vnitřek). Pokud by bylo nutno, pak je možno ještě použít uvnitř případně zesilovač wifi. Ale u mne to úplně stačí. Jinak, kontrola úrovně WiFi signálu, je pak možná mobilem s nainstalovanou aplikací WiFi analyzer. Tím je možné, poměrně velice přesně, identifikovat hodotu WiFi signálů kdekoliv.
Ovšem TV na intermet zde neprovozuji. spíše komunikace na netu a surfování.
meverick - uvádím, pro infromaci, foto nastavení a identifikace signálů v síti na tom WiFi analyzeru v mobilu, při shodném nastavení názvu i kanálů. A opravdu to funguje bez problémů, tak jak jsem popsal.![]()
Ty máš samostatné AP nastavené na stejný kanál jako je AP primární doma? Promiň, ale to je kravina. Stejné SSID, stejné šifrování, stejné heslo, ale rozhodně jiný kanál a to nejlépe ob několik. Jasně, pokud na sebe ty sítě nevidí tak je to fuk, ale pokud vidí tak se ruší. Jinak to píšeš pěkně a taky bych nešel cestou opakovače.
maverick- tohle jsem už mnohokrát a různě četl (co se týká toho nastavení). Ale není to, podle mých zkušeností, pravda. Sítě WiFi jednotlivých zařízení (dva routery v RD a AP na vnější zdi) se "vidí" a nijek se neruší. Funguje to na 100% a bez problémů. Pokud se pohybuji v prostoru pokrytí jednoho, se silnějším signálem, "beru" signál od něj. Přejdu-li do silnějšího signálu dalšího, automaticky se začně snímat signál tohoto. Mám "pokrytí" celého RD, včetně okolí (přes zdi) do cca 5-10 m a ve směru toho AP až do vzálenosti cca 100 m.
podle grafu to vypadá, že široko-daleko žádná wifi, takže by to klidně mohlo fungovat bez problémů
Tak ako to má Bohumil to funguje keď je na tej sieti sám. V prípade aj ostatných účastníkov domácnosti komunikujúcich v rovnakom čase cez iný AP na rovnakom Ch. to už také veselé nie je. Tým nehovorím, že by to nefungovalo, len to už nefunguje úplne na tých 100%.
V tomto konkrétním místě, zrovna v době uvedeného a foceného "měření", opravdu nebyl v dosahu signál jiného WiFi. Ale běžně tu bývají i tři až čtyři od sousedů v blízkosti. Ovšem oni všichni na jiných kanálech a v postatně nižší intenzitě. A v různých místech v domě a v jeho okolí a i v tom mobilheimu rovněž. Takže "hluché" místo to určitě není. No a co se týká současného užívání a připojení na WiFi v této "síti", to už jsem psal. Běžně tři i více účastníků. Děcka - (3 vnoučata), jsou, mimo nás (4) dospělých, na netu na mobilech "imrvere".
Toť má praktická zkušenost, nikomu to nevnucuji. ![]()
Ako to wifi (ne)funguje je možné zistiť keď to všetci poriadne zaťažia torrentami. Prehliadanie stránok je veľmi malá aktivita na to, aby niekto zistil, že to hapruje. Tiež praktická skúsenosť.
a už jsi zkoušel mobilem jestli tam je nebo není signál na tě+ch 20m? stáhni si do mobilu appku Wifi signal a prozkoumej kam máš v současnosti dosah..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.