Nejste přihlášen/a.
Restarty a vyndání baterie nepomáhá.
Zkus se odpojit od sítí (LAN, Wi-fi, Bluetooth) a proveď RESTART POWER tlačítkem na noťasu (zmačknout na dvě až deset vteřin, u každého notebooku je to jiné). Jinak bootovací médium a zkusit opravu, pokud to linuxy v bootovacím režimu nabízí-Linuxy neznám, Windowsy tuto možnost mají.
Děkuji. Když dám CTRL+ALT+F1, tak se přihlásím a otevře se command line. Tam mám napsat
sudo ifconfig wlan0 down
aby se to od všeho odpojilo? Nevím, jestli to neudělá něco víc.
Když jsem ten notebook naposledy vypínala, tak měl 0 volných bajtů - nešlo nic smazat, tak jsem ho chtěla restartovat. To je asi důvod, proč teď nejde zapnout. Zkoušela jsem clean a nic.
Klidně bych z toho disku něco smazala, nezáleží mi na těch datech, co tam jsou. Spíš mi jde o to, aby šel zase zapnout.
V případě možnosti ztráty veškerých dat z "plného" disku by byla možnost přendat tento "plný" disk do jiného počítače a naformátovat ho (vymazat). Otázkou je, jestli to nainstalovaný Op. Systém Linux dovolí smazat, podle mě by to jít mohlo. Osobně bych ještě zkusil přidat k noťasu externí disk (HDD, SSD) nebo flash disk (u toho si nejsem jist proveditelností, je tam USB) na kterém by byl nainstalovaný Op. Systémem Linux, nynější "plný" disk nastavit v BIOSu jako "slave"/sekundární a ten externí disk jako primární bootovací, potom by měla být možnost ten "plný" naformátovat (vymazat). Lepší by bylo s tím noťasem skočit k někomu kdo počítače opravuje, tohle je na dlouho a nejistým výsledkem, ajťák to bude mít vyřešené rychleji. Osobně jsem to nikdy nezkoušel, a používám Windowsy, s Linuxy nemám zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.