Nejste přihlášen/a.
Mám notebook pod stolem jako pc a klávesnici, myš a obrazovku na stole. Kábel UPC už několik let. V poslední době se čas od času se stane, že po zapnutí krátce napíše, že lituje, ale nelze mě identifikovat a pak načíta Win 10. Všechny ikony jsou pryč, orazovka je černá jen Edge svítí. Já se zpotím, donutím se nepanikařit, všechno vytáhám z el.sítě, zklidním se a pak zase všechny šňůry do sítě zapnu. Chvilku váhá a pak naskočí tak, jak má. Proč to dělá? Můžu něco udělat sama, než přivolám aiťáka?
Tak teď už je to jasnější - je to skutečně poškozený uživatelský profil. V podstatě to znamená, že systém z nejakého důvodu nemůže načíst vaše uživatelské nastavení a proto vám nabízí pouze dočesný profil s obecným nastavením a bez vašich nainstalovaných programů.
Máte Windows 10? Nejprve bych se podíval na nastavení rychlého spuštění a pokud je zapnuté, (ve W10 výchozí stav), tak bych ho vypnul. ODKAZ 1 a ODKAZ 2
Když to nepomůže, zkuste tyto postupy podle bodů 1, 2, případně 4.
Pokud by vám text stále připadal jako by byl napsaný maďarsky, chce to ajťáka.
Babko, potřebujete mít vytvořený a/nebo aktivní profil Administrator se skupinou oprávnění Administrators a řízení uživatelských účtů a vůbec správu počítače provádět pomocí tohoto zaheslovaného admin účtu. Běžnou práci na PC pak provádět na svém účtu User (běžný uživatel). Samozřejmě, když budete znát heslo k Admin, tak se při správě nemusíte přepínat, zadáte jen heslo do dialogového okna na svém User účtu.
Nejprve byste si měla zaktivovat Administrators účet v příkazovém řádku (do hledacího políčka zadat CMD-spustit jako správce-zadat net user administrator /active:yes a potvrdit enter,
Pak se v běžném Windows prostředí do tohoto účtu přepnout a vytvořit pro něj heslo (chvíli si systém s vámi bude povídat pomocí potvrzovacích oken, neř se vše nastaví).
Širokko, to co jste mi poslal, to je obdivuhodné a já si vážím času a práce, kterou jste na mě vynaložil. Má to jeden háček. Já jsem ÚBU (úplně blbý uživatel). Vidím písmenka, dokonce čtu, ale smysl mi naprosto uniká. Já vím, je to hodně návodné, ale nic! Ani nemám tušení. Navíc, bojím se kamkoliv jinam, než jsem zvyklá, kliknout, protože bych všechno jen zhoršila a nadělala zmatky. A nedej bože bych to všechno mohla vyzkratovat.
Dnes se nic nepříjemného nestalo a zítra zavolám svému ajťákovi, když to bude moci napravit přes Vzdálenou pomoc, budu happy. Jestli ne, přijede. Co už?!
Vaší snahy pomoci mi, si nesmírně vážím a děkuji za ni.
Zapnu pc a jdu postavit na kafe a vrátím se a tam černá obrazovka. Počíhala jsem si a ta hláška, že lituje, ale nemůže mě identifikovat probleskne tak rychle, že poprvé jsem nestíhala, ale podruhé už jsem stihla zaostřit a přečíst. Ale pak už se to nikdy neobjeví. jen bleskne při zapnutí a bílá obrazovka zčerná a oznamuje, že instaluje Win 10.
Když to bude ještě chvíli, tak spíše zavolám na UPC, ne? .
Maverick má pravdu, tohle je opravdu matoucí popïs a "bílá obrazovka zčerná a oznamuje, že instaluje Win 10." mi už vůbec nedává smysl. Kdyby tam místo "instaluje" bylo "inicalizuje" tak bych si tipnul na poškozený uživatelský profil nebo nějaký problém s probouzením z hibernace. Můžete přesněji popsat hardware toho notebooku?
Prosíííím o pomoc,nikdo není, kdo by mi poradil,je sobota navečer. Prosím, poraďte mi, hodně jednoduše.Fakt netuším, co se děje. A hlavně česky! Děkuji a přeji hezký večer.
Před chvílí to udělal zase. Neuvědomila jsem si, že bych to měla vyfotit, ale opsala jsem to.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Přihlášení
Služba Profil Uživatele se nepovedlo.
Nelze načíst profil uživatele.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Našla jsem nějakou stránku Profil uživatele, ale naprosto netuším, co po mě chce. Objevuje se tam slůvko Bing. Všechno jsem vytáhala ze zástrček a pak znovu papojila. Naskočit tak, jak má.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.