Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám poštovní účet Thunderbird a odesílám z něj emaily a někdy se mi stane, že email nejde poslat, protože se mi objeví tato hláška.viz příloha.
Mám WIN 10 PRO, klasický počítač-bednu s monitorem.
Tak email zavřu a zkouším znova poslat na tu adresu co to nešlo a zase nejde, ale třeba ba třetí pokus se email již odešle. Zkoušel jsem i označit, že to není nevyžádaná pošta, někdy to pomohlo, jindy zase ne.
Chtěl bych to někde trvale odstranit-aby se mi emaily všechny vždy poslaly, ale nevím kde, již jsem zkoušel různé možnosti, zatí marně. Asi to počítač vyhodnotí jako nevyžádanou zprávu nebo nevím.
Kdyby zde někdo poradil, byl bych rád. Předem díky. Adresa-adresát- mám v seznamu kontaktů.
Nic moc tomu nerozumím, ale zkus toto: Zkus ten soubor přejmenovat: Klikni na ten soubor na ploše pravým tlačítkem myši, vyber PŘEJMENOVAT, a přepiš název takto: ZS-VE-TRIDE-ROUSKY.JPG Mezi ROUSKY a JPR musí být tečka ! Možná bude stačit v tom původním názvu vložit mezi ROZŠKY aJPG tu tečku, to zkus nejdřív. A zkusmo, pro kontrolu, to nejdřív pošli sama sobě ze své adresy na svoji adresu. Snad bude úspěch!
Děkuji za podrobný a jasný návod. Je to tak. odeslalo se to již nyní hned. A musím příště dávat větší pozor...na název a hlavně psát před JPG tečku.
Změnil jsem i další názvy, co dříve byl problém s odesláním a nyní hned prvně se odeslalo, děkuji
je, to je pravda
vadilo asi + a háček
Při přeposílání dávám pozor na název v předmětu...zatím všechny emaily odešly již hned prvně, tak si myslím, že problém vyřešen, děkuji za nápady a upozornění-co asi by to mohlo dělat.
... 2) dej to plus v názvu do háje-----------to vůbec nevím co to znamená a nevím prakticky jak to udělat, abych splnil tento bod. Jaké je kde plus? A jak případně mám co odstranit?
Psal jsem, že potřebuji vysvětlení polopatě-srozumitelně a tohle je pro někoho, kdo tomu rozumí. Kdybych to uměl, tak jsem jasně že nepíši o radu, že?
pro mne se ale musí napsat : mezi třídou a rouškou je +, tak by bylo dobré to plus aby tam nebylo----tomu říkám polopatické vysvětlení.
Jenom že , mě přišel ten email s několika fotkama s tím názvem, kde je to + , tak jsem chtěl přeposlat a potíže.
To bych musel všechny fotky si uložit a změnit u fotek to + , pak poslat.
Jenomže mi někdy nejdou poslat hned prvně i jiné meily, kde není žádné + .
Tak to jsem vůbec netušil, že tyto znaky jsou problém při posílání emailů. Já myslel, že když mi ten email došel s těmi znaky, tak jej můžu klidně přeposlat a nyní se zde dovídám, že to tak nemusí být v pohodě. Děkuji za vysvětlení.
Z cvičných důvodů jsem si u posílaných příloh odstranil to plus i háčky a čárky a poslal si ty soubory na svoji další emailovou adresu a také se mi hned napoprvé email neodeslal, až třetí pokus.
Možná si systém myslí, že je to nevyžádaná pošta a teprve až systém nějak chápe, že je opakovaná snaha poslat stejný email, tak to pak asi vyhodnotí, že to asi nebude nevyžádaná pošta, proto to poslání již neblokuje.
Jestli je to správná moje úvaha, to vážně nevím-vůbec tomu systému nerozumím-prostě si to myslím, protože zde se mi často ukazuje, že si Thunderbird myslí, že se jedná o nevyžádanou poštu-což se objevuje vždy ve žlutém rámečku.
Nejraději bych zrušil zjišťování systému, zda se jedná o nevyžádanou poštu, ale nevím kde je to tak nastavené.
A sám bych si pak třídil emaily bez systému, který si ce vychází z nějakých předpokladů, ale není nad člověka osobně, který si sám rozhodne co bude.
Četll jsi tu chybovou hlášku? K tomu ti nikdo nic dalšího neřekne, to je hláška která by měla být pro BFU srozumitelná.
Je tam ten soubor skutečně?
Není současně otevřen v jiném programu (editor obrázků a pod)?
Není v názvu souboru nějaká prasečina (nějaký divný neviditelný znak)?
Osobně nemám moc rád soubory s diakritikou v názvu, hlavně ty so vznikly jinak než že byc tam ten název napsal; někdy tak jsou písmena s diakritikou skládaná ze znaku a znaménka k tomu. To vše by mohlo vadit-
@karel ... dobrý, tuhle verzi neznám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.