Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás. Chci koupit novy notebook. Poradte jestli HP. Acer nebo Asus. Výkon ,pamět +- stejny. Dlouho jsem používal Acer a bez problemovy. Už ale chci neco nového tak prosim poradte do jake značky mám jit.
Pokud koupíte NTB do 15K je uplně jedno jakou značku tu řešíte. Všechno bude v plastové case, všemožné "skladové" komponenty apod. Takže klidně berte ten z Black Friday.
Pokud chcete řešit značku, tak je to stejné jako u auta. Můžete mít model, který se značce povede a bude vlajkovka, a zase jiný totální propadák. Loni jsem tohle řešil paní, která si koupila jednu "nejmenovanou značku" ... Model tohoto NTB měl asi 15 variací ( CPU,ram,HDD,SSD, barvy apod.) Jenže všechny měli jedno společné... po půl roce jim praskaly panty. Bravo, hlavně, že máme tolik možností k nákupu. Přehlcenej trh dostane aspoń teďka trošku po tlamě...
PS: Pokud chcete poradit, napište tu nějaké modely, které jste vybral, k čemu NTB chcete používat, a hlavně nějakou cenovou hladinu. Setkávám se totiž s lidmi, kteří nemají moc realný přehled o tom, co a jak stojí. Např. chtějí herní NTB za 12k apod. )
Co jsem slyšel, a co chcete slyšet...
- HP dlouho vydrží (více než jen pár let)
- Acer má skvělé baterie, lehce výhodnější
- Asus má na některé výrobky dlouhou dobu po kterou se dají sehnat náhradní díly
Vlastě značky jsou dost podobné, vlastě totiž jen montují podobné součástky, které vyrábí pro ně někdo jiný. Ale samozdřejmě také není produkt jako produkt, každý produkt má jiné součástky.
Záleží také, k čemu jej budete používat:
Na hraní - výkonné CPU, grafika, velká pamět, skvělá hudba, možná menší výdrž baterie, většinou nechcou dotykový displej, drahý
Školní - nenáročný (Office) - Velká výdrž baterie, méně výkonné, možná dotykovost displeje, levné
Školní - lehce náročnější (BIM, grafika, ... ) - Velká výdrž baterie, středně výkonný, větší úložiště, Lehce drahé
Na prácu - špičkový počítač
Doma (sem tam jen na prohlížeč) - Levné, slabý výkon, funkční
Napište nám k čemu a kolik za něj, ať Vám můžem lépe poradit.
@spu jako by Dell měl konektor a celé nabíjení řešené dobře. A to jeho hlídání originálního adaptéru, teď jsem to řešil. Adaptér nový originální, konektor v pohodě, vše čisté a s dobrým kontaktem. Odmítal nabíjet baterku, že není adaptér originál. Nakonec jsem zjistil, že je na základní desce spálená SMD dvojitá zenerka na datové lince. Bohužel/bohudík s tím mělo problém víc lidí, takže se dal dohledat typ součástky a s trochou zručnosti a trpělivosti vyměnit. Dotazů na nenabíjení Dell notebooků je plný internet. Notebook s původní cenou 25 tisíc. A to bylo štěstí, že ty upálené kontakty šlo natáhnout od blízkých nepoškozených součástek.
Za to Lenovo má sice hranatý konektor, ale je robustní a hlídací pin jde v případě problému obechcat odporem. A na mém denně používaném, připojovaném a odpojovaném Lenovu jsem za 8 let problém s napájením zatím neměl (tím neříkám, že jsou ty notebooky něco extra).
Nesouhlasím, lenovo nemá žádný "robusní" konektor. Je to umělá hmota,která se vylamuje. Naopak HP a DELL mají konektor vymyšlený na hrubší zacházení
Po doplnění se dá alespoň trochu odhadnout... i když ty vaše informace jsou naprosté minimum a lze opravdu jen hádat, co byste vlastně chtěl.
Jsem si jist, že než kupovat nový NTB za 15000,-Kč, raději za tu cenu koupit něco jako ASUS ROG z bazoše.
ty barvičky klávesnice se dají vypnout !
Jedná se o fakt, že nový NTB za tu cenu nebude mít ani poloviční výkon jaký mají herní NTB s původní cenou 30-40 tis.
Může te si při nějaké extra potřebě změnit disk za rychlejší nebo navýšit ramku a máte něco, co vám na vaše účely vydrží dalších 10 let.
Videa bych řešil externím monitorem!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.