Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem, ahoj.
Už 5 let úspěšně a bez jediného problému zálohuji osobní data pomocí WD My Book 2TB. Tento disk je bezpečně uložen v šuplíku a používám ho 1x do měsíce (záloha + práce se zálohami). Brzy dojde volná kapacita a já chci poprosit o rady, abych se dokázal rozhodnout, co dál.
Trochu mě trápí představa, že se může něco pokazit, a že je vše na jednom disku. Má smysl uvažovat např. o RAID 1? Je na místě obava ze ztráty dat při tak minimálním využívání? Nebo naopak, vadí disku, když jen leží v šupleti?
Zkrátka bych chtěl někoho se zkušenostmi poprosit o radu, co v této situaci koupit. Cloud nepřipadá v úvahu.
Buď koupím relativně to samé a pojedu stejně jako dosud = původní zaplněný disk bude jen ležet v šuplíku a nejspíš už na něj půl roku nevlezu. Nový disk budu zase využívat 1x za měsíc.
Nebo koupím např. WD My Book DUO (RAID1) = extrémní cena :/ spíš se mi to nevyplatí.
Nebo nevím :D ... uměl by někdo nadčasově něco doporučit? Díky za váš čas.
Než sem koupil NAS, (Qnap ts230) tak sem uvažoval nad něčím podobným: Dokovací HDD stanice (klonovací)
http://www.alza.cz/axagon-adsa-st-dual-hdd-d4016888.htm#parametry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.