Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky internetu u O2

Od: knakml® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Mám internet od O2 po kabelu. Od doby co nám poblíž předělali ústřednu na digitální nám třeba třikrát denně vypadne net tak na tři až pět minut. Vždy když to nahlásím tak se jen dozvím , že je vše v pořádku a že je chyba na mé straně konkrétně v routeru. Já už puvodní (ASUS DSL-n16) vyměnil za nový (TP Link Archer VR 300) a výpadky pokračují.Prý můj router neumí pracovat s jejich sítí v tom ohledu že se kvůli zrychlení některé pakety posílají dvakrát a on to neumí zpracovat. Trochu mi přijde že chtějí abych si koupil předražený router přimo od O2.

Je to možné? Někdo nějaký nápad či radu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

3x

Ano to je obvyklá praxe. Oni (CETIN, ne Operátor 2) to "vylepší" a protože jsou to moulové a buď to neumějí nastavit, nebo používají nějaké špatně nastavitelné šunty (ač by se určitě oháněli kdejakým hloupým papírem), to, co dosud fungovalo dobře, najednou funguje špatně. Z jejich strany. Ale oni to neuznají. Poslat je do pr... i s těmi jejich krámy bohužel nejde. Budeš si muset pořídit něco, co ty jejich "moderní" srágory a konfigurační nedodělky skousne. Nemusí to být přímo od nich, ale bylo by dobré buď si to zkusit, máš-li možnost, nebo pořídit něco stejného, jako dávají oni.

U nás to bylo úplně stejné.

id

Výhoda zakoupení předraženého routeru přímo od O2 je ta, že vám technik příjde odzkoušet vše od ústředny až do bytu k počítači vše, zdarma a najde závadu. Volala jsem je 2x.

otto*
hodnocení

2x
Ono naozaj niektoré zariadenia posielajú pakety dva krát. Napríklad tie, ktoré používajú Ralink/Mediatik chipset a to dokonca aj klientské wifi karty od Ralinku/Mediateku. Zdá sa, že driver/firmware pre tieto zariadenia obsahuje chybu v spracovaní fragmentovaného paketu. Pre tento prípad stačí nastaviť interface na MTU 1472 bytov.
Či je to možné nastaviť na nejakom Asus routri naozaj neviem. Mám odsledované, že keď nastavím MTU 1472 na USB wifi karte od Mediateku, tak prestane vypadávať.
hodnocení

Tak jsem snížil MTU a zatím to šlape.

hodnocení

0x

Můžete so koupit některý z modemů, které prodávali dřív. Např. Comtrend VR-3026 je k mání od 100 Kč a funguje naprosto spolehlivě..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]