Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volné místo na disku

Od: risa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer. Na notebooku mám 1.disk. Používám občas defflaggler. Z notebooku mám fotky videa atd stažené do flashky.Disk ukazuje obsazeno 44% a volné místo 66%. Programy ukazují že zabírají 2,5GB. Na disku je stále obsazeno 44%. Jak odstranit zbytečné položky atd? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

5x

Flashka neni uplne idealni medium pro zalohu.

Jak je velky ten disk, ze to resite kdyz ho mate 3/4 volneho, respektive proc to vubec resite?

Já bych řekl, že zálohu nemá, protože to má jen na flash.
K otázce- doplň alespoň kapacitu disku. Procentuální, mimo toho, že ti to nesedí tak nic divného.

hodnocení

3x

Nenapsala jste, co máte za operační sstém. Windows 7,8,10,11, ... nebo nejaký Linux. Hádám Window 10

Obsazené místo řešte až budete mít cca 80%.

Deflflager nepoužívejte, v noteboku máte určitě SSD a SSD se nedefragmentuje! (Ano pro IT odborníky dodám podstatě nedefragmentuje). Naco vůbec máte deffraggler, na čištění místa?*bzum* Ne deffraggler jen defragmentuje a neubírá místo na disku. Naštudujte si něco o defragmentaci.

Když už chcete místo na disku tak udělějte něco rozumného - od odinstalaci nepoužívaných programů, odstranění historie (a cache, ...) v prohlížeči / prohlížečích, vysypte si koš, Windows "Vyčištění disku", ...

Flash disk je nespolehlivé úložiště souborů na delší čas. Průměrné používání flash disku vidím, tak na rok. Mohl bych se rozepsat a napsat něco o nábojích a teplotě, ale to sem nepatří.

sirokko
hodnocení

0x

Ten disk bude poškozen, když ukazuje poměr 44/66 procent.

kami123
hodnocení

0x

Jinak jsi s notebookem spokojen?

Kolik má disků?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]