Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můžete mi prosím poradit se vzorečkem v excelu2003? Jde o dvě čísla a potřebuji zjistit o kolik % je to víc proti původní hodnotě? Pro příklad mzda: teď beru 5000,-Kč a zvýšili mi mzdu na 5850,-Kč - sama si to na jednom příkladu spočítám kolik procent by mi eventuelně v době ekonomické krize přidali , ale jak vymyslet vzoreček univerzální nevím. prosím o radu, děkuji předem. Iveta
=
A66/B66*100
V případě, že nebudete chtít pracovat s %, dejte si do první kolonky novou mzdu 5850, do druhé 5000 původní a nastavte si výše uvedený vzoreček. Takže Vám výjde navýšení o 17 % = výsledné číslo 117.
Milane, stačí Lidušky - svatá jsem nebyla nikdy a teď už to nestihnu :D Ale jenom se snažím vžít do uvažování - připoužití formátování - to je možná kvůli jednomu výpočtu skoro zbytečné a výsledek je stejný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.