Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recovery DVD jak udělat (win. Vista) notebook

Od: raven*

Zdarec, už nějakej pátek mám používaný notebook a potřebuju ho přeistalovat, no a bylo mi řečeno že si mám vytvořit recovery DVD abych to mohl opět naistalovat, ale nevím kde to v počítači najdu a nebo jestli si musím na to stáhnout program. Díky za odpověď, ohodnotím jestli pomůže :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Recovery DVD dává výrobce k notebooku právě pro případ reinstalace. Po jeho použití by měl být notebook ve stavu, v jakém byl po zakoupení. Mrkni do manuálu, jestli tam není někde případně popsán program, který by ti ze skryté části disku obnovil OS do původní podoby.

raven*
hodnocení

Moc dikec za odpověď, chvíli sem listoval na netu a nešel sem tenhle odkaz, kde je popsaný jak se dostat přímo k tomu.

mirasoft.cz/...

bohužel notebokk který mám v rukou nemá nic k sobě a ani žádný recovery na disku, takže budu muset řešit úplně jinak.

jajan
hodnocení

0x

vetsina notebooku by mela mit najaky "recovery manager".tak pres ten to v pohode udelas.mela by tam byt primo nabidka,ze chces vytvorit recovery DVD..casto v nabidce Start->programy atd...

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Jak jsem slyšel a vyčetl DVD s OS jde vytvořit z Recovery oddílu jen po instalaci Windows, pak už ne. Je to velká lumpárna prodejců, že prodávájí počítač s nainstalovaným systémem a tento systém nedostanete k tomu na médiu. Když vám počítač klekne, tak vám ho přeinstalují za poplatek. Jsou to zločinci!*bum*

raven*
hodnocení

Jj přesně tak to je, zjistil sem že notebook byl v servisu a za těžký prachy byl přeinstalován a žádný DVD k tomu nedali, takže jim tam asi půjdu rozmlátit výlohu. Ne dobře to neudělám, ale je to zrádnost.

pravdomluvny*

Jediná obrana je nekupovat počítače s předinstalovaným systémem, pokud u nich nebude přiloženo instalační médium. Bohužel většina čerstvých majitelů nového compu se vůbec nepodívá do krabice na to, co kupují a prodejci toho zneužívají.

raven*
hodnocení

Ještě že už to vim, v budoucnu si chci kupovat notebook a tak si tohle už ohlídám :)

Další řešení:

Instalační disk si můžeš od někoho vypůjčit, instalační klíč máš uvedený na nalepeném štítku na počítači. Drivery si ale budeš muset stáhnout z netu, pokud je nemáš jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]