Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recovery DVD jak udělat (win. Vista) notebook

Od: raven® odpovědí: 8 změna:

Zdarec, už nějakej pátek mám používaný notebook a potřebuju ho přeistalovat, no a bylo mi řečeno že si mám vytvořit recovery DVD abych to mohl opět naistalovat, ale nevím kde to v počítači najdu a nebo jestli si musím na to stáhnout program. Díky za odpověď, ohodnotím jestli pomůže :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Recovery DVD dává výrobce k notebooku právě pro případ reinstalace. Po jeho použití by měl být notebook ve stavu, v jakém byl po zakoupení. Mrkni do manuálu, jestli tam není někde případně popsán program, který by ti ze skryté části disku obnovil OS do původní podoby.

hodnocení

Moc dikec za odpověď, chvíli sem listoval na netu a nešel sem tenhle odkaz, kde je popsaný jak se dostat přímo k tomu.

mirasoft.cz/...

bohužel notebokk který mám v rukou nemá nic k sobě a ani žádný recovery na disku, takže budu muset řešit úplně jinak.

jajan
hodnocení

0x

vetsina notebooku by mela mit najaky "recovery manager".tak pres ten to v pohode udelas.mela by tam byt primo nabidka,ze chces vytvorit recovery DVD..casto v nabidce Start->programy atd...

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Jak jsem slyšel a vyčetl DVD s OS jde vytvořit z Recovery oddílu jen po instalaci Windows, pak už ne. Je to velká lumpárna prodejců, že prodávájí počítač s nainstalovaným systémem a tento systém nedostanete k tomu na médiu. Když vám počítač klekne, tak vám ho přeinstalují za poplatek. Jsou to zločinci!*bum*

hodnocení

Jj přesně tak to je, zjistil sem že notebook byl v servisu a za těžký prachy byl přeinstalován a žádný DVD k tomu nedali, takže jim tam asi půjdu rozmlátit výlohu. Ne dobře to neudělám, ale je to zrádnost.

pravdomluvny*

Jediná obrana je nekupovat počítače s předinstalovaným systémem, pokud u nich nebude přiloženo instalační médium. Bohužel většina čerstvých majitelů nového compu se vůbec nepodívá do krabice na to, co kupují a prodejci toho zneužívají.

hodnocení

Ještě že už to vim, v budoucnu si chci kupovat notebook a tak si tohle už ohlídám :)

Další řešení:

Instalační disk si můžeš od někoho vypůjčit, instalační klíč máš uvedený na nalepeném štítku na počítači. Drivery si ale budeš muset stáhnout z netu, pokud je nemáš jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]