Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, u stařičké tiskárny HP 1020 po zapnutí se tiskárna normálně rozjíždí ale ve fázi, kdy by si měla rolovat papír to začne dělat "ťik ťik ťik", patrně mi odešel motorek podavače papírů, chtěla bych si ho sama vyměnit, poraďte mi prosím, kde nejlépe vadnou součástku koupit, tip na nějaké ověřené stránky?. Děkuji. Petra
Většinou nabírání papíru ze stohu se provádí pogumovaným "palcem", který samostatný list postrčí do pojezdu. Bývá jeden uprostřed nad listy. Stačí očistit od zaprášení - zdrsnit. Obyčejný vlhký nechlupatící hadřík. Žádnou chemii.
V podstatě všechny pogumované části v podavači/posunu by se měly pravidelně čistit od prachu z papíru.
Dobrý den, menší tiskárny mají pouze jeden motor a kroutící moment si přenášejí (vypínají/zapínají) pomocí elektromagnetických spojek. Nemyslím si, že v tiskárně odešel motor, to se stává opravdu minimálně. Mnohem větší pravděpodobnost bude v něčem jiném. Nicméně podle dotazu (neberte to špatně) nejste sama schopna problém diagnostikovat. Jestli chcete, dám Vám tiskárnu dokupy, nicméně jsem z Karlovarského kraje.
já jsem z Prahy a tuhle tiskárnu už mám přes 10 let a nechce se mi ji vyhazovat, vždycky šla perfektně. Sice se říká, že je lepší si koupit tiskárnu novou, že oprava výjde dráž, ale několik známých co si koupili novou tiskárnu, tak pak řešili opravy v záruční době, tomu se chci vyhnout a jestli je tam jen nějaké ošoupané plastové kolečko, které by se lehce vyměnilo, tak bych si raději nechala tuhle, možná to vidím moc jednoduše a budu si muset koupit novou. Měl byste prosím nějaký tip na jednoduchou černobílou pro občasné tisknutí, kde je malé riziko poruchovosti? Děkuji
Chápu, máte správný pohled na věc, že ji nechcete vyhodit. Podle toho "zvuku"co jste popsala, se zkouší tiskárna nabrat papír. A HP tiskárny zkouší nabrat papír 3x a až pak vyhodí zásek papíru. Tudíž potřebujete očistit podávací kolečko resp. řekl bych, že to je jedinný problém co tiskárna má - není třeba nic měnit (aspoň takhle na určení od stolu)
Zde je odkaz na servisní manuál Vaší tiskárny:
Na straně 34 je jak podávací kolečko očistit a následně na straně 35, 36 a 37 je, jak ho s tiskárny vyndat Pokud se do toho pustíte, rovnou i vyndejte separační podložku (strana 38 a 39) a pokud bude gumová, tak ji dobře očistěte (stejně jako podávací kolečko podle návodu). Pokud korková, tak ji zdrsněte. Je to kvůli tomu, aby tiskárna nepodávala více papírů najednou.
Servisní manuál je pouze anglicky. Pokud se na to necítíte, tak si někdy o víkendu můžete udělat výlet do Karlových Varů a já Vám zadarmo tiskárnu zkontroluji a vyčistím.
coze...ještě jednou moc děkuji za pomoc a odkaz na ten manuál, tiskárna už tiskne a bylo to tím zaneseným kolečkem a vyčistila jsem i to malé zařízení vzádu. Bylo to na dva šroubky, tak to šlo rychle. Jste geniální diagnostik, že jste odhadl na dálku, že to bude tím a fakt bylo!. Nenapadlo mě, že by takové kolečko mohlo být příčinou. Moooc děkuji a zdravím z Prahy.Petra.
1. Já bch zavolal do servisu, jestli náhodou.
2. Ceny náhradních dílů občas převyšují hodnotu celé tiskárny.
3. Rada pro vás: kupte nějakou starší stejnou tiskárnu a někoho kdo vám to vymění.
já mám podobný problém u síťové duplexní tiskárny, s cenou tisku nula nula nic. Je tam vadná blbina - identifikátor přítomnosti papíru, který se nedá nikde sehnat.
Bude leší když koupíte novou.
Staré tiskárny se opravují obtížně, nebo v Rusku, na Ukrajině, Indii atp.
Vypadá to, že problém má vstup na logické desce. Každopádně záleží na typu čidla, ale pokud máte "správné", tak bych zkusil správné PINy natvrdo proklemovat v konektoru na desce. Ale jak jsem psal, záleží co máte za tiskárnu. A pokud ani to nepomůže, tak je v háji ten vstup. Resp. pak mě ještě napadají další věci, ale to už je nad rámec poradny.
Náhradní díl do takhle staré tiskárny budete soukromě těžko shánět, mají s tím problémy i servisy. Ale poptejte se v nějaké opravně. Nedávno mi odešlo podávání papíru u minimálně 20 let staré Epsonky (vadný senzor přítomnosti papíru) a kupodivu mi to dokázali ve značkovém servisu za 800 Kč ještě dát dohromady. Ochotně jsem zaplatil, tiskárna je sice hlučná a pomalá, ale téměř nezničitelná. Tisk mě stojí cca 150 Kč ročně a nové pásky se stále dají sehnat. Za dobu, co tu tiskárnu mám (cc12 let) mi neopravitelně odešly 2 drahé laserovky pár měsíců po záruce (teď mi bude končit záruka u 3., tak čekám, co se bude dít).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.