Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hláška od neexistujícího Esetu

Od: magdon® odpovědí: 3 změna:

Při courání po Netu se mi objevila hláška Esetu, že mám zavirovaný počítač (5 konkrétních virů) a že mám propadlou placenou verzi. Zároveň jsem si mohl zaplatit za prodloužení. Na tom by nebylo celkem nic divného, nebýt toho, že Eset nemám a ani jsem nikdy neměl nainstalovaný. Prohnal jsem PC přes placený Avast, který nic nenašel. Pro jistotu jsem provedl obnovení systému o týden zpátky. Po nějaké době se hláška Esetu objevila znovu (už jen se 3 viry). Co si o tom mám myslet?

doplněno 29.10.21 12:48:

Mám Win 7 a hledal jsem aktuální databázi rychlostních radrů. Stránek jsem procházel desítky, takže na které se to konkrétně objevilo nevím.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nějaká levota. Neřešte to.

hodnocení

0x

A na jaké webové stránce jsi byl když se to ukázalo? Přemýšlím, že by to mohla být realistická otravná reklama někde na webu. Jestli to není, podívej se to správce úloh, až se ta hláška příště zobrazí, a pravým tlačítkem myši klikni na proces Esetu (nebo co to je). Vyber "Otevřít umístění procesu" a tam najdeš odkuď se to spouští.

olinl
hodnocení

0x

Pokud máš Win10 a aktivovaný Defender od Microsoftu, tak virů, trojanů apod. bych se nebál. Také se přikláním k "reklamě".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]