Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínání

Od: maprof® odpovědí: 9 změna:

Na mém stolním PC mám chybu,která se projevuje krátkým vypnutím a zapnutím.Tzn.že se monitor vypne a vzápětí naskočí znovu.Děje se tak v krátkých intervalech cca po 8 vteřinách.Ví někdo kde je chyba?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

0. vadný monitor - vyschlé elektrolyty někde v jeho napájecí části

1. Vadný propojovací kabel (kontakt v konektorech) - u takového hdmi je to celkem časté.

2. Rušení po síti

3. Grafická karta - staré neaktualizované ovladače

4. ...

hodnocení

1.kabel jsem vyměnil

2.monitor jsem přepojil na NTB

3.rušením v síti to nebude(ntb funguje normálně)

4.počítač je asi 3/4 roku starý

porucha přetrvává

kami123

A co PC v nouzovém režimu?

hodnocení

0x

Máte v daném PC grafickou kartu? Budete vědět i zda je možné zapojit bez této grafiky? Jestli to má nějaký připojení na desce a grafický čip v procesoru.

Pokud ano - spusťte PC bez grafiky a bez RAM.

Pak postupně přidávejte ramky, grafiku.

doplněno 26.10.21 17:19:

Dobrá. Pokuste se tedy pospat problém lépe. PC funguje - naskočí nějaký text, vrní, jede...? Nebo se vypne počítač a proto monitor nejde?

Když jste zapojil NTB na Monitor - bylo to stejným kabelem?

Máte možnost vyzkoušet PC na jiném monitoru/tv?

doplněno 26.10.21 18:31:

zkuste nám vyfotit zadní stranu počítače prosím.

hodnocení

Tak na rozebrání PC si netroufnu,tak kovaný nejsem.

hodnocení

PC normálně jede jen se v krátkých intervalech vypne monitor a téměř okamžitě se zase zapne.Asi vypíná PC.

NTB byl zapojen stejným kabelem,ale ten jsem vyměnil za nový.

Možnost vyzkoušet PC na jiném monitoru,kromě NTB nemám.

hodnocení

0x

Ujistěte se, že ten kabel máte fakt pevně zastrčený - a to hlavně v monitoru. Pokud se vám zdá, že je dobře zasunutý, zkuste víc, protože je velká šance, že nebude.

hodnocení

Zasunutý je fest pomocí šroubováku.

Šroubováku? Takže je to nějaké starší VGAčko? Zkuste kabel HDMI nebo DisplayPort (podle toho, co podporuje grafická karta/počítač/notebook, dneska už většinou oboje).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]