Nazdárek, dotaz je jednoduchý jak facka, plně v nadpisu, ale přesto to radši Rozvedu. Od kdy (od jakého modelu) začaly mít notebooky Apple Macbook USB Port s rychlostí 10Gbps (USB gen.2). Čistě teoreticky by to i mohlo být v generaci 3 (nic nezakazuje mít gen.2 USB rychlost v A konektoru, vodiče další na to potřeba nejsou), ale není tomu tak - tahle generace měla furt Haswell procesory a ta fakt gen.2 USB nepodporuje. Takže to muselo být nejdřív v generaci 4 (všechny porty USB-C). Nejdřív. Kde najdu věrohodný údaj, od jakého modelu? --- Naopak u modelu 2019 to prý umí už. appleinsider.com/... ts latest MacBook Pro machines not only supply more connectors, but also support the enhanced new USB 3.1 Gen 2 . Ale 2019 a 2016 je 3 roky okno. (Díval jsem se na wikipedii - en.wikipedia.org/... , ,j kde jsem našel zmínku "USB-C 3.1 Gen 2 and dual DisplayPort 1.2 signals,[154] an", ovšem po rozkliknutí poznámky 154 macrumors.com/... jsem nic o USB nenašel, takže to považuji za chybný údaj/zdroj) - abyste neřekli že jsem to nehledal Díval jsem se i na support. apple, tam je článek o rychlostech USB, bohužel ale tam není tabulka, pro které modely )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.