Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od které verze Macbook má USB 10Gbps(gen.2)?

Od: herd® odpovědí: 2 změna:
Nazdárek, dotaz je jednoduchý jak facka, plně v nadpisu, ale přesto to radši Rozvedu. Od kdy (od jakého modelu) začaly mít notebooky Apple Macbook USB Port s rychlostí 10Gbps (USB gen.2). Čistě teoreticky by to i mohlo být v generaci 3 (nic nezakazuje mít gen.2 USB rychlost v A konektoru, vodiče další na to potřeba nejsou), ale není tomu tak - tahle generace měla furt Haswell procesory a ta fakt gen.2 USB nepodporuje.
Takže to muselo být nejdřív v generaci 4 (všechny porty USB-C). Nejdřív. Kde najdu věrohodný údaj, od jakého modelu?
---
Naopak u modelu 2019 to prý umí už.
appleinsider.com/... ts latest MacBook Pro machines not only supply more connectors, but also support the enhanced new USB 3.1 Gen 2 . Ale 2019 a 2016 je 3 roky okno.
(Díval jsem se na wikipedii - en.wikipedia.org/... , ,j kde jsem našel zmínku "USB-C 3.1 Gen 2 and dual DisplayPort 1.2 signals,[154] an", ovšem po rozkliknutí poznámky 154 macrumors.com/... jsem nic o USB nenašel, takže to považuji za chybný údaj/zdroj) - abyste neřekli že jsem to nehledal
Díval jsem se i na support. apple, tam je článek o rychlostech USB, bohužel ale tam není tabulka, pro které modely )

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlsta2*
hodnocení

0x

jablko mám také, docela mě to zajímalo, našel jsem toto

Specifikace USB na Macu / Přenos dat / Napájení (výkon)

USB 4 / Až 40 Gb/s / Až 100 W při 20 V

USB 3 (USB 3.1 Gen 2) / Až 10 Gb/s / Až 15 W při 5 V

USB 3 (USB 3.1 Gen 1) / Až 5 Gb/s / Až 900 mA při 5 V

USB 2 / Až 480 Mb/s / Až 500 mA při 5 V

USB 1.1 / Až 12 Mb/s / Až 500 mA při 5 V

mirekxk

To asi bude mít výpovědní hodnotu asi jak nevyplněný formulář objednávky. Nikdo nepozdná k jaký model máš doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]