Nejste přihlášen/a.
Souhlasím s @jm, přenosný stroj pod patnáct tisíc je tak na prohlížení netu a fotek. Ovšem musím podotknout, že na CAD je potřeba i tak pořádná mašina jak stacionární, natož přenosná.
Pro tazatele: Vada je celý notebook sám. Možná na prohlížení stránek. A to ješně ne náročných. Například mapy.cz v 3D zobrazení vám tam spadnou, pokud je v tomto zobrazení vůbec spustíte. Ty vyžadují 7 GB RAM.
A to ještě na tom seznamu nesmí doochodce od minulého víkendu zadat hesla jako "zvyseni, duchodu" to se mu pak sekne celej systém
Pánové, musím s vámi ostře nesouhlasit. Jednak jsem neviděl studenta co by si mohl dovolit CAD a druhak máme podobný stroj doma .Slouží právě výrostkům ke studiu (strojní průmyslovka a UPOL). Jediné s čím pracují je office , kde zvládnou udělat vše ,co potřebují. Nač ukládat filmy (výuková videa), když se na ně může podívat na netu. Čili jak se říká , kdo chce hledá zpúsob , kdo nechce hladá důvod.
@spu zmíněný CAD mají studenti často zdarma ve studentské verzi...
Pokud máte zkušenost jinou než negativní, můžete prosím nahlédnout do podrovností a sdělit nám třeba základní parametry vašeho stroje?
Nejsem profík - jenom mi na vesnici nosí lidi takové šmejdy s tím, že mám něco udělat, aby jim to fungovalo.
Tak z toho textu bych to pochopil jasně - táže se, jestli je pravda, že musí nakoupit za 15tis, když se mu líbí něco za 5.
"by se nemělo jít pod 15 K. Myslíte, že je to pravda? Mě se třeba líbí..."
Nicméně jak už jsem napsal - za 5 se dá sehnat bezproblémový a o třídu lepší než ta zmíněná výprodejová mrcha. Jenom se musí sklonit hlava a kupovat z bazoše.
Na nenáročné psaní by to asi stačilo. Ale internet už bude dělat problém, zvlášť jestli jsi zvyklý mít otevřených více tabů a přepínat mezi nimi, aby je prohlížeč nestíhal uspávat a když narazíš na nějaký prudce moderní web, zamořený megatunami javaskriptu.
Procesor Intel Celeron N4020 - to N dříve zlé jazyky překládaly jako "Nebrat!". Nejnovější "enkové" Intely už nejsou taková katastrofa jako dřív, ale pořád je to jen dvoujádrový procesor s malým výkonem a nebude problém ho zadýchat..
64GB EMMC opravdu nechceš: jednak EMMC je nevyměnitelný a nerozšířitelný paměťový šváb, připájený na desce a 64GB je naprosté minimum pro W10. Po první, druhé dávce aktualizací budeš bez místa. Sice to má M.2 slot na rozšíření úložného prostoru, ale cenu toho SSD rovnou připočti k ceně ntb - budeš ho potřebovat zatraceně brzy.
W10 na tom budou 64 bitové a proto bych já chtěl víc paměti. 4GB jsou naprosté minimum, kdy lze uvažovat nasazení 64 bitového systému.
Já bych do nového ntb nešel. Je to vyhazování peněz. Jen jeho koupí ztratí polovinu ceny. Když je to pro tebe tak bych si koupil na bazoši nějaký použitý za pár tisíc. cca za 3k se dají sehnat slušně pracující ntb. Samozřejmě nebude vypadat jako nový. Aspoň když ti někde upadne, tak to nebude taková škoda a když umře, tak za další 3k můžeš mít "novej" z bazoše. Koupil jsem takhle již dva ntb a stále fungují. Jeden mám cca 10 let a druhý 3 roky. i tomu 10 let starýmu stále drží baterka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.