Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook se seká

Od: pitrs22® odpovědí: 14 změna:

Ahoj,četl jsem,že se tato otázka už tady řešila,přesto to zkusím zeptat se,co s tím.Můj notebook se začal při prohlížení netu sekat a už se seknou i aplikace,např.průzkumník.Je to notebook jen na prohlížení mejlů a tak,žádný zázrak,ale rád bych,aby zase fungoval jako dřív,kdy nebyly žádné problémy.Poradíte?

Přidávám soubory: typ notebooku a hijackthis-o tom jsem se dočetl tady,nevím,jestli to k něčenu bude

hijackthis.log 9.93 kB

Notebook se seká

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karel556*
hodnocení

1x
On to může být taky chladič plný prachu, špatně chladí a seká se, to už jsem taky řešil, stačilo chladič vyčistit a noťas zase běhal jak hodinky.

hodnocení

1x

Je pěkný, že se ozvete... jak vypadá disk se zaplněním?

doplněno 17.10.21 10:46:

Pokud můžete, kupte si ten SSD - rozdíl je znatelný. Stačí vám 240 GB - ceny jsou nízké - cca. 700,-. POKUD máte možnost mít v NTB dva disky, můžete mít HDD jako úložiště dat a ssd jako systémový.

RAM přidáte jen pokud máte možnost druhého slotu. To vyjde také na nějakých 300,- při nakoupení z bazoše. Ramky 4GB lidi nechtějí, protože si dávají 2x8 a více...

Při reinstalaci doporučuji stáhnout si na flešku W10 a instalovat čistou novou verzi.

hodnocení

Ono je to o nervy se proklikat až sem,když pořád čekám,až se stránka načte.Na disku je 877GB volných z 930GB.

Jestli nemůžete vůbec investovat - potřebujete disk pořádně "srovnat" - osobně bych ho rozdělil ve správci disků na 30/70 a tu systémovou část defragmentoval - optimalizoval. Toto může trvat třeba den, pokud jste neřešil doposud formát disku jako takový... před instalací nového OS.

ALE z praxe vím, že všechny HDD jsou prostě stářím horší a horší a všechno se díky nim seká, zamrzá.

jm
hodnocení

0x
Pokud máte možnost tovární nastavení, začněte tím.
Máte na disku volné místo minimálně 20%?
Pak by se dalo doplnit RAM, vyměnit disk za SSD...
doplněno 15.10.21 09:29: Instalace je stará měsíc, verze je stará dva roky. Možná to chce novou čistou instalaci w10 na zformátovaný disk. Ideálně opravdu nový SSD. Jsou za pár stovek.

hodnocení

0x
To se takhle opravdu těžko určí. Co to znamená že se seká? Nějaké "modré obrazovky" nebo chvilková zamrznutí? může jít od divný driver zařízení, vadnou ram, nedostatečný zdroj.
Ale může to být i starší verze prohlížeče, i to jsem zažil, že Např chrome pod verzí 75 se více zadýchává u některých stránek obsahující zvláštní animace nebo čtení PDF.
hodnocení

Píše hlášku,že aplikace neodpovídá.

hodnocení

0x

Nejlepší bude provést čistou reinstalaci systému. Ram, procesor v pohodě, nevím jak je to s disky. Z hijackthis jsem se moc nedozvěděl, jenom že máte McAfee, a ten podstatě není nutný pro vás, když jej používáte jen pc na emaily. Zkustě se podívat do Správce úloh (Pravím myši na hlavní panel -> Správce úloh).

w7
hodnocení

0x

W10 jsou pro něj velká zátěž. Tip: dasm.cz/...

W10 nejsou pro PC taková zátěž, aby takto reagoval - jsou tisíce slabších PC, které jedou s W10 bez potíží.

hodnocení

Jinak chci samozřejmě všem poděkovat za odpovědi:)

mathew
hodnocení

0x

HDD se 4 GB RAM je smrtící kombinace. Windows 7 by na tom možná běžel, protože není tak náročný jako Win 10, ale nejlepší by bylo dát tam SSD nebo přidat 4 GB RAM. Nejlépe obojí;)

hodnocení

Takže vyměnit disk,zvětšit ramku...nejde mě o peníze,ale když fungoval s Win10 bez problémů,proč hned všechno měnit?Já bych radši chtěl zjistit důvod,proč se seká ...

jm
Jsem přesvědčen že SSD udělá zázrak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]