Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MIT Licence, musím uvést autora?

Od: webdev odpovědí: 6 změna:

Ahoj! Našel jsem na githubu kód stránky pod licencí MIT, rozhodl jsem se kód upravit pro mé potřeby musím uvádět jméno autora původního kódu? Díky za odpovědi :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Odkdy jsou licence jsou licencované? I na wiki máte licenci MIT Licenci cs.wikipedia.org/....

webdev
hodnocení

zkusím to znova, našel jsem někde kod který je pod MIT kod jsem upravil a použil, musím uést autora toho původního kodu co jsem anšel? Díky

Rozumím, musíte dodržet to co je v textu licence, tzn. přiznat autora původní verze a doržovat nadále licenci. Nutné je napsat původního autora a odkaz na licenci. Obvykle se to píše někde na spodek stránky nebo na nějakou samostatnou stránku (např. Právní ujednání, nebo Podmínky, ... ), v nejhorším je někdy akceptovatelné to dát do kódu stránky (HTML komentář), ale na to bych se zeptal autora zda je to OK.

webdev
hodnocení

dobře, takže dám na spodek stránky odkaz na github původního autora a odkaz na licenci?

Odkaz na github nemusíte, jen jméno autora a odkaz na jeho licenci.

Kdyby něco takového dělal, napsal bych na konec stránky něco takového: "Stránka vychází z šablony od < a href="https://github.com/icheft/ntu-homepage/blob/master/LICENSE"> Brian L. Chen </ a >"

webdev
hodnocení

github.com/...

Upravil jsem text na svůj a udělal pár dalších drobných změn.. kdybych to chtěl teď publikovat, musím dávat odkaz na autora icheft?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]