Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapínání počítače

Od: sarka41 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, potřebovala bych poradit,zapíná se mi sám od sebe počítač v noci. V 10ho vypnu a ve 3,4 se třeba zapne. Je to různý. Budí mě to a vadí mi to. Můžete mi poradit kde to vypnout v nastavení třeba? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Chtěl jsem vypisovat wake on, prohlížeč udalosti... ale tom odkazu je to fakt pěkně *palec*

hodnocení

2x
Taky můžeš mít v BIOSU zapnutou funkci WakeUp online a počítač ti budí nějaké
" šumy " z lan kabelu.

jabraka*
hodnocení

0x

Vypnutí počítače je možné několika způsoby.Po nějakém čase nečinnosti se uvede do vypnutého stavu,-spí.

Druhá možnost je vypnutí z napajení.Třetí,správná možnost je ze systému,kdy se vypínají všechny zapnuté stránky a počítač není možné spustit,jen zase ze základního stavu.Z tohoto ho nelze zapnout jen spuštěním systémů,restartem.

Ach jo, už zase...
iks

Co si takhle precist tu otazku, nez napisete tohle... Kdyz tomu nerozumim tak neradim...

Pro tazatele. Az se to priste probudi spuste prikazovy radek a donej zadejte prikaz :

powercfg -lastwake

Vypise se duvod probuzeni a z nej lze zjistit proc se to stalo.

111®
hodnocení

0x

je moc velký problém vytáhnout ze zásuvky?

No to je fakt rada :)
sarka41
hodnocení

To se mi nechce každý den ho vytahovat že zasuvky

To je smysluplná rada. Není rozumný důvod nechávat trvale zapnutý nejen počítač, ale i další příslušenství a pak se.hrabat v nastavení, které není snadno uživatelsky přístupné. Stačí centrální vypínač, třeba na prodlužovačce a nežádoucímu zapnutí nemůže dojít. Odpojení od sítě také vylučuje odběr ve stand-by režimu a chrání před případným přepětím.

Hlada
Jasně, to je věcí názoru. Vypínáš všechno když to nepoužíváš? Tedy například i router? Ten taky chraň před přepětím ;) Ale mě šlo o podstatu otázky a dotyčné odpovědi. Je to podobné jako u otázky chcípe mi auto (motor), co mám dělat? Odpovědět nastartovat. Je to sice nejsnazší řešení, ale jak pomůže tazateli?
Ono to wake on chování nemusí být úplně default takže by opravdu nebylo od věci zjistit proč. Kouknout do prohlížeče událostí (když ví čas) není taková věda.

praivo*
hodnocení

0x

Předpokládám, že se jedná o Windows 10. Nejspíš se potřebuje restartovat kvůli aktualizaci a aby tě nerušil, tak to dělá v době, kdy ho nepoužíváš, což obvykle vychází právě takto. Pokud ti to vadí, tak si zkontroluj nastavení doby aktivního používání v nastavení aktualizací a než ho před spaním vypneš, tak pokud máš v nabídce vypnutí možnost "Aktualizovat a vypnout" (ta se objeví, pokud nějaká aktualizace čeká na restart), místo klasického vypnutí použij tu. Aktualizace se pak nainstalují hned a nebudou otravovat v noci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]