Dobrý večer, jak zjistím jestli odešel router? Máme doma dva: Jeden od dodavatele (nej.cz) Druhý je náš cca 10 let starý. Ten od nej.cz jede , protože máme od nich jak internet ta tv a tv funguje. V pc je internet taky funkční. Jen nejede wifi na mobilech
Možná by stačilo ten vlastní router odpojit a nechat vše na routeru od poskytovatele. Ten s největší pravděpodobností taky bude umět WiFi, tudíž je ten druhý zbytečný. Jen je potřeba ho nastavit. A podle toho jak se ptáš bude nejlepší si na to někoho pozvat. To je práce na čtvrt hodiny i s kafem.
Volal jsem poskytovateli , ten prvně zkoušel že dá jiný router ale musím změnit smlouvu. Po 2 minutách už to šlo beze změny. Router koupím od nich nový, prednastaveny a bude po problému.
Teď jsem zkusil vytáhnout kablik z pc, který je napojen do routeru dodavatele , a zkusil ho píchnout do našeho routeru a nic. Svítí jen dioda power. Po zasunutí zpět do pc internet v pc funkční
Fungovalo to 10 let. Dva, protože když zapojovali internet tv , přivezli svůj nový a ten náš napojili do toho jejich. Nevyznám se v tom a proto jsem to takhle nechal. Asus rt n10 , fakt ani nevím jak je starý, možná víc jak 10 let
Jestli se to chcete naučit, tak si můžete stáhnout návod, vejít do nastavení a tam v sekci Wireless ověřit zapnutí WiFi, SSID, zabezpečení, kanál a šířku pásma. Na telefonu pak pomocí WiFi analyzátoru potvrdit, že WiFi vysílá. Vzhledem k tomu, že není možné vyloučit poruchu a není ani jasné, jestli jsou opravdu nutné dva routery, bude asi rychlejší obrátit se na někoho zkušenějšího.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.