Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odešel router?

Od: mh23® odpovědí: 14 změna:
Dobrý večer, jak zjistím jestli odešel router?
Máme doma dva:
Jeden od dodavatele (nej.cz)
Druhý je náš cca 10 let starý.
Ten od nej.cz jede , protože máme od nich jak internet ta tv a tv funguje. V pc je internet taky funkční. Jen nejede wifi na mobilech

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Možná by stačilo ten vlastní router odpojit a nechat vše na routeru od poskytovatele. Ten s největší pravděpodobností taky bude umět WiFi, tudíž je ten druhý zbytečný. Jen je potřeba ho nastavit. A podle toho jak se ptáš bude nejlepší si na to někoho pozvat. To je práce na čtvrt hodiny i s kafem.
hodnocení

Volal jsem poskytovateli , ten prvně zkoušel že dá jiný router ale musím změnit smlouvu. Po 2 minutách už to šlo beze změny. Router koupím od nich nový, prednastaveny a bude po problému.
Mohu se mýlit, ale připadá mi zcela zbytečný kupovat nový router. Kvůli několika minutám nastavení.

spu
hodnocení

0x

Zkuste změnit kanál na routeru.

hodnocení

Teď jsem zkusil vytáhnout kablik z pc, který je napojen do routeru dodavatele , a zkusil ho píchnout do našeho routeru a nic. Svítí jen dioda power. Po zasunutí zpět do pc internet v pc funkční
hodnocení

Kanál na routeru mi bohužel nic neříká
spu
spu

Ale ve vašem případě bude asi nejlepší zavolat na zákaznickou linku . nej.cz/...

hodnocení

Zkoušel jsem restart, taky nic.

sirokko
hodnocení

0x

Tak si v routeru musíte zapnout wifinu :)

hodnocení

0x

Popis je nejasný. Proč tam máte dva routery? Co je to za typy? Dřív to fungovalo?

hodnocení

Fungovalo to 10 let. Dva, protože když zapojovali internet tv , přivezli svůj nový a ten náš napojili do toho jejich.
Nevyznám se v tom a proto jsem to takhle nechal.
Asus rt n10 , fakt ani nevím jak je starý, možná víc jak 10 let

Jestli se to chcete naučit, tak si můžete stáhnout návod, vejít do nastavení a tam v sekci Wireless ověřit zapnutí WiFi, SSID, zabezpečení, kanál a šířku pásma. Na telefonu pak pomocí WiFi analyzátoru potvrdit, že WiFi vysílá. Vzhledem k tomu, že není možné vyloučit poruchu a není ani jasné, jestli jsou opravdu nutné dva routery, bude asi rychlejší obrátit se na někoho zkušenějšího.

hodnocení

Volal jsem na nej.cz a prodají mi nový router , který bude na vše. Nějak se mi toto nechce učit , jsem už na to starý a líný. Ale dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]