Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Herní notebook 17 max 30000 Kč

Od: svatoplu odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, chtěl bych ženě koupit rychlejší notebook. Já se v tom nevyznám. Podmínka 17" a co nejrychlejší.
Prosím poslat přímo odkazy. Já tomu opravdu nerozumím. Takže odpověď:ať to má, to a to a to. Mě nic neříká.
Děkuji za pomoc

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

verze ROG - bazarová

doplněno 07.10.21 18:52:

třeba pc.bazos.cz/... - tyto kousky stávaly před 3 roky 55tis

Kupovat dražší - nový - vám moc nepomůže. Běžný uživatel nepozná rozdíl těch 12000,-Kč.

svatoplu
hodnocení

Děkuji za radu, jen mám strach že už tam není záruka. Ale možná najdu něco se zárukou. Ještě jednou děkuji

Tak záruka u přeprodeje fakticky padá tím, že kupní smlouva (záruka) je platná mezi obchodem a prvním kupujícím. Je čistě jen benevolencí některých obchodů, že akceptují i jiného člověka u reklamace než je původní kupující.

U těchto strojů se předpokládá vysoké vytížení a proto by měly také být kvalitnější, aby ty dva roky vůbec vydržely. Moje kolegyně mi jeden ASUS ROG nedávno prodala za 15000 vč. příslušenství a dokumentace. V záruce už to sice nebylo, ale stroj byl používán vlastně jen o víkendech a hlavně ne v posteli - to dělávají lidi běžně, že si NTB položí na peřinu a připečou vnitřek.

U těch herních tento předpoklad padá - kdo na tom hraje, ten hrát nebude v posteli - potřebuje k tomu herní myš a herní klávesnici... případně ještě chladící podložku.

Pokud chcete mermomocí kupovat nový, třeba czc.cz/... nebo czc.cz/... vás uspokojí.

Počítejte ale s tím, že jejich cena za dva roky padne na 15tis (když budou v krásném stavu) a užitná hodnota je tady v podstatě nulová. Když bude žena hrát hry, nebude chtít sex ani pracovat v domácnosti...

tibet*
hodnocení

0x
já myslím že ten odkaz na noťas od jmlc byl suprovej!
----------------------
zajimavá je otázka, když někdo si koupí použitej noťas, kterej má klávesnici anglickou nebo německou, zdali se dá od výrobce ne nejakýho prodejce koupit český tlačítka na výměnu.
dělaj se i samolepky, ale potom by tlačítka nesvítili.
hodně štěstí s výběrem toho notebooku!

svatoplu
hodnocení

Dobrý den, co říkáte na tuto konfiguraci? Moc Vám děkuji za radu a odhad ceny
PARAMETRY NOTEBOOKU:
MODEL: ACER NITRO 5
OPERAČNÍ SYSTÉM: elektronická licence Windows 10 Home Edition CZ
PROCESOR (CPU): INTEL i5-9300H/ 4jádra/8 vláken (frekvence až 8x 4,10 GHz, 8 Mb Cache)
DISPLEJ: 17,3" Full HD (1920x1080) IPS LED 120Hz!
GRAFICKÁ KARTA (GPU): NVIDIA® GeForce® RTX 2060 s vlastní pamětí 6 GB GDDR6
OPERAČNÍ PAMĚŤ (RAM): 16 GB DDR4, možnost rozšířit na 32GB
PEVNÝ DISK (HARDISK): rychlé SSD M.2 1 TB
jm
Určitě je to slušný kousek. Nový? Zkuste zjistit VIP cenu u některých obchodníků. Třeba to koupíte za 25tis.
vilik*
Máme v baráku acer nitro 5, pouze s grafikou 3070 a ryzenem 7, primárně na hry. Je dobrý, akorát se mi zdá moc barevný (podsvícení).
Váš vybraný bude v pohodě, asi bych se nad ním ve vašem případě zamýšlel. Té značky a konstrukce bych se nebál.
Cena je jaká?
vilik*
Co jsem rychle koukal, ten váš vybraný se nový pohybuje kolem 28 tisíc v krámech, kde bych se nebál nakoupit, za to byste s menším příplatkem dostal sice lepší grafiku 3060, ale pouze 8 GB operační paměti a polovinu místa na pevném disku. Pokud byste chtěl víc paměti a větší úložiště, jste hodně nad limit.
Takže být vámi, vzal bych ho.

ellen*
hodnocení

0x

A potřebuje Vaše žena opravdu HERNÍ ntb? Bude na něm hrát hry? Pokud ne, a jde Vám hlavně o to, koupit LEPŠÍ pc, je podle mě herní pc zbytečný luxus. Já jako "obyčejná žena z lidu"jsem při pořizování nového ntb měla především tyto požadavky:

- velký a kvalitní displej

- rychlost

- podsvícená numerická klávesnice

- rozumná cena

Můj výběr nakonec skončil na tomto HP: notebooky.heureka.cz/...

HP sice není žádná luxus značka, ale mně se tento moc líbí, má velký displej (17,3), dobré rozlišení 1920x1080 FullHD (tj.krásně ostrý obraz), rychlost pro sledování hudby a filmů naprosto dostačuje, podsvícená klávesnice je super (denně ležím večer s ntb v posteli), tento ntb má dokonce i mechaniku na CD/DVD plus vypalovačku (to už dneska pc většinou nemají) - takže si tam můžete přehrávat cédéčka a i na ně vypalovat třeba staženou hudbu nebo fotky. Cena 26 tis. mi přijde dobrá, i když já ho nakonec pořídila repasovaný z pocitarna.cz za 15 900,-. Mám ho přes rok a ťuk ťuk zatím běhá. Tolik můj laický pohled. Třeba Vám trošku pomůže.

Každopádně přeji ať nakonec vyberete k maximální spokojenosti !

Víte Ellen, ono to má určité pro a proti. Nic proti vašemu vkusu. Domácí NTB od HP řady probook G... je výborné řešení. Nicméně zrovna váš výběr je špatný. Za tu cenu je to zbytečně drahý luxus.

U těch "herních" máte totiž za téměř stejnou cenu téměř vše lepší.

Probook do domácnosti stačí z bazaru géčková řada 2 nebo 3 a to koupíte za 5000,- v super stavu, k tomu si můžete vzít kabel a TV typu UHD za 15000,- a pořád jste ještě na nižší částce.

To "herní", jak už zaznělo, znamená lepší výdrž v podstatě všeho. Od toho je ten termín, že se počítá s vysokým nárokem na celý NTB. Proto by měl i déle vydržet.

ellen*

No já věděla, že mi to někdo sepsuje *smich* ! Berte prosím v úvahu, že nejsem žádný ajťák, nevyznám se jako Vy. Ale jak jsem psala, já ten ntb pořídila repasovaný za 16 tis., za to mnohdy není ani 15 palcový, a zrovna tenhle se mi líbí kvůli té CD/DVD mechanice, mám spoustu CD a jsem zvyklá vypalovat hudbu, i když to dneska už nefrčí, ale já jsem stará škola a bordelář, "flešky" ztrácím. Který z herních pc má optickou mechaniku, ha? Žádný. A hodně těch herních ntb mě odradilo pro tu strakatost podsvícení, to je přímo lunapark, a pak taky ty různé sesekané monitory a zvláštní patvary... Herní co bych brala i z estetického pohledu (no jo, ženská prostě) byly od 35 tisíc výš. Takže já jsem spokojená a to je hlavní. Jen doufám, že miláčka zas nepoleju, u mě všechny notebooky zatím umřely utopením *zed*

svatoplu
hodnocení

Děkuju za rady, koupeno za 22 000.

ten zmíněný ACER NITRO 5? Za 22 tis je to dobrá cena

svatoplu
hodnocení

Ano, tato cena. Děkuju za vaše rady.
Děkuji za info.

bobika*

sorry ale herní Notebook fakt není potřeba na kancelářskou práci. Jsou to těžké bestie, navíc hlučné a s nízkou výdrží na baterie. Navíc je k nim ta chladící podložka fakt potřeba. Často je přenášet je potom spíše silně nepohodlné a taková práce ve vlaku pokud nemáte k dispozici zásuvku, dost krátká. Takže zapínáte funkce úspory baterie a stejně vám to na ni nepojede ani 3 hodiny. Asi jako pořizovat si supersport na cestování do Chorvatska. :D

svatoplu
hodnocení

Jako jet Mustangem 5.0 do Okhotsku? No a já to jel a dobrý. Dost dobrý. Pod 1,9 promile jsem nikdy nešel. Jde o úhel pohledu
ellen*

Pán chtěl 17 monitor, tam se asi nepředpokládá, že by se s takovým ntb cestovalo vlakem :).

Ale, prosím pana kupujícího - mohl byste sem dát odkaz, kde jste koupil nový HERNÍ 17palcový ntb za 22 000,-? Jen pro zajímavost, já ho za tu cenu teda nenašla.

Jinak na ten Acer 5 jsem koukala, a jak jsem psala, sesekaný monitor a bláznivé podsvícení. Vypadá to luxusně, ale já jsem asi příliš velký konzervativec *nevi*

to podsvícení si můžete nastavit - stejně jako u blbého HP G3 - intenzita světla má více možností nastavení, i vypnutí. A za tu cenu asi má z bazoše - nový je kolem 27tis. To bych viděl tak rok starý s doklady o koupi a teoretickou zárukou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]