Nejste přihlášen/a.
verze ROG - bazarová
třeba pc.bazos.cz/... - tyto kousky stávaly před 3 roky 55tis
Kupovat dražší - nový - vám moc nepomůže. Běžný uživatel nepozná rozdíl těch 12000,-Kč.
Tak záruka u přeprodeje fakticky padá tím, že kupní smlouva (záruka) je platná mezi obchodem a prvním kupujícím. Je čistě jen benevolencí některých obchodů, že akceptují i jiného člověka u reklamace než je původní kupující.
U těchto strojů se předpokládá vysoké vytížení a proto by měly také být kvalitnější, aby ty dva roky vůbec vydržely. Moje kolegyně mi jeden ASUS ROG nedávno prodala za 15000 vč. příslušenství a dokumentace. V záruce už to sice nebylo, ale stroj byl používán vlastně jen o víkendech a hlavně ne v posteli - to dělávají lidi běžně, že si NTB položí na peřinu a připečou vnitřek.
U těch herních tento předpoklad padá - kdo na tom hraje, ten hrát nebude v posteli - potřebuje k tomu herní myš a herní klávesnici... případně ještě chladící podložku.
Pokud chcete mermomocí kupovat nový, třeba czc.cz/... nebo czc.cz/... vás uspokojí.
Počítejte ale s tím, že jejich cena za dva roky padne na 15tis (když budou v krásném stavu) a užitná hodnota je tady v podstatě nulová. Když bude žena hrát hry, nebude chtít sex ani pracovat v domácnosti...
A potřebuje Vaše žena opravdu HERNÍ ntb? Bude na něm hrát hry? Pokud ne, a jde Vám hlavně o to, koupit LEPŠÍ pc, je podle mě herní pc zbytečný luxus. Já jako "obyčejná žena z lidu"jsem při pořizování nového ntb měla především tyto požadavky:
- velký a kvalitní displej
- rychlost
- podsvícená numerická klávesnice
- rozumná cena
Můj výběr nakonec skončil na tomto HP: notebooky.heureka.cz/...
HP sice není žádná luxus značka, ale mně se tento moc líbí, má velký displej (17,3), dobré rozlišení 1920x1080 FullHD (tj.krásně ostrý obraz), rychlost pro sledování hudby a filmů naprosto dostačuje, podsvícená klávesnice je super (denně ležím večer s ntb v posteli), tento ntb má dokonce i mechaniku na CD/DVD plus vypalovačku (to už dneska pc většinou nemají) - takže si tam můžete přehrávat cédéčka a i na ně vypalovat třeba staženou hudbu nebo fotky. Cena 26 tis. mi přijde dobrá, i když já ho nakonec pořídila repasovaný z pocitarna.cz za 15 900,-. Mám ho přes rok a ťuk ťuk zatím běhá. Tolik můj laický pohled. Třeba Vám trošku pomůže.
Každopádně přeji ať nakonec vyberete k maximální spokojenosti !
Víte Ellen, ono to má určité pro a proti. Nic proti vašemu vkusu. Domácí NTB od HP řady probook G... je výborné řešení. Nicméně zrovna váš výběr je špatný. Za tu cenu je to zbytečně drahý luxus.
U těch "herních" máte totiž za téměř stejnou cenu téměř vše lepší.
Probook do domácnosti stačí z bazaru géčková řada 2 nebo 3 a to koupíte za 5000,- v super stavu, k tomu si můžete vzít kabel a TV typu UHD za 15000,- a pořád jste ještě na nižší částce.
To "herní", jak už zaznělo, znamená lepší výdrž v podstatě všeho. Od toho je ten termín, že se počítá s vysokým nárokem na celý NTB. Proto by měl i déle vydržet.
No já věděla, že mi to někdo sepsuje ! Berte prosím v úvahu, že nejsem žádný ajťák, nevyznám se jako Vy. Ale jak jsem psala, já ten ntb pořídila repasovaný za 16 tis., za to mnohdy není ani 15 palcový, a zrovna tenhle se mi líbí kvůli té CD/DVD mechanice, mám spoustu CD a jsem zvyklá vypalovat hudbu, i když to dneska už nefrčí, ale já jsem stará škola a bordelář, "flešky" ztrácím. Který z herních pc má optickou mechaniku, ha? Žádný. A hodně těch herních ntb mě odradilo pro tu strakatost podsvícení, to je přímo lunapark, a pak taky ty různé sesekané monitory a zvláštní patvary... Herní co bych brala i z estetického pohledu (no jo, ženská prostě) byly od 35 tisíc výš. Takže já jsem spokojená a to je hlavní. Jen doufám, že miláčka zas nepoleju, u mě všechny notebooky zatím umřely utopením
sorry ale herní Notebook fakt není potřeba na kancelářskou práci. Jsou to těžké bestie, navíc hlučné a s nízkou výdrží na baterie. Navíc je k nim ta chladící podložka fakt potřeba. Často je přenášet je potom spíše silně nepohodlné a taková práce ve vlaku pokud nemáte k dispozici zásuvku, dost krátká. Takže zapínáte funkce úspory baterie a stejně vám to na ni nepojede ani 3 hodiny. Asi jako pořizovat si supersport na cestování do Chorvatska. :D
Pán chtěl 17 monitor, tam se asi nepředpokládá, že by se s takovým ntb cestovalo vlakem .
Ale, prosím pana kupujícího - mohl byste sem dát odkaz, kde jste koupil nový HERNÍ 17palcový ntb za 22 000,-? Jen pro zajímavost, já ho za tu cenu teda nenašla.
Jinak na ten Acer 5 jsem koukala, a jak jsem psala, sesekaný monitor a bláznivé podsvícení. Vypadá to luxusně, ale já jsem asi příliš velký konzervativec
to podsvícení si můžete nastavit - stejně jako u blbého HP G3 - intenzita světla má více možností nastavení, i vypnutí. A za tu cenu asi má z bazoše - nový je kolem 27tis. To bych viděl tak rok starý s doklady o koupi a teoretickou zárukou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.