Nejste přihlášen/a.
Co vše potřebuji k laickému provozování virtuální reality? Předpokládám využití s několika hrami na steamu. Stačí mi brýle nebo je k tomu ještě něco třeba dokoupit? Koukal jsem třeba na brýle HP VR Headset ... Chápu to správně že ty brýle se pouze připojí k počítači kabelem (uvádí se že 3,5 m kabel k počítači je součástí sady a také 2 ruční ovladače). Potřebuji k tomu ještě něco nebo stačí samotný headset?
Ještě bych doplnil otázku o dotaz v čem je zásadní rozdíl u modelů HP VR 1000, 3000? V některých sadách se uvádí přední a boční kamery. Potřebuju je ?
Díky za zkušenosti.
Tady je nějaký test výkonu počítače pro VR, sice trochu straší ale snad pomůže. Já si před měsícem koupil Valve index a je perfect. pctuning.cz/...
Je to myslim hodne drahy špás
tak třeba na VRChat potrebujes:
------------------------------------------------------
Minimum PC Specifications:
Processor: Intel® i5-4590 / AMD FX 8350 equivalent or greater
Memory: 4 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce® GTX 970 / AMD Radeon™ R9 290 equivalent or greater
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection (25+ megabit preferred)
Storage: 21.5GB (~1.5GB for application, remaining for content cache)
Recommended PC Specifications:
Processor: Intel® i5-6500 / AMD Ryzen 5 1600 equivalent or greater
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA GeForce® GTX 1060 / AMD Radeon™ RX 580 equivalent or greater
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet Connection (25+ megabit preferred)
Storage: 21.5GB (~1.5GB for application, remaining for content cache)
A VR headset is not required to play VRChat. However, we support the following headsets directly:
HTC Vive
HTC Vive Pro
Oculus Rift CV1
Oculus Rift S
Oculus Quest
Oculus Quest 2
Oculus Quest Link
Valve Index
WMR Headsets
Tedy každá hra podporuje jen určité brýle, je to tak? A když jsou headsety s kamerami a bez kamer. Ty tam mají jaký účel ?
Tedy bez kamer to nepojede. Je to tak? Ptám se proto, že některé sady se prodávají s kamerami a některé bez ...
V jakém smyslu je to ochuzené? Omlouvám se, ale nemajíc s tím moc zkušeností nedokážu si to úplně představit. Tedy kamera převede můj pohyb do hry. Chápu to tak správně, že to třeba v těch hrách přesně nepozná polohu mě jako postavy, Nebo nepozná že se krčím, není to tak dynamické atd?
Snad myslím to stejné, ale kamery na brýlích snímají pohyb ovladačů. Které kamery nemají, tak jsou vybaveny stacionárními snímači.
Ok děkuji za zkušenost, dostávám se tedy dále k otázce dostatečně "kvalitní karty". Podle jakých parametrů se volí? Na serverech jdou různé parametry jako "VR Ready" a podobně, ale to se uvádí i u poměrně slabých karet. Kolik GB je minimum a od čeho se odpíchnout? Vychází mi z toho když bych vzal nějakou 4GB herní variantu, že budu potřebovat alespoň 6-10 tisíc na kartu ...? Nebo to poběží i na něčem slabším?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.