Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kořenový certifikat

Od: petrd77® odpovědí: 15 změna:

Muže prosím nekdo poradit, co dělat kdyz mi někde zobrazit téměř žádná stránka protože mi vyskočí hláška, že "spojení s tímto webem není bezpečné"

správce sítě mi rekl at si vygooglim kořenový cereifikat ale to je mi bohuzel na nic, protože tomu absolutně nerozumím. Mam starší Apple a nejde mi ode dneska proste nic. Díky za rady ( cim vic napsané jako pro tuoce, tím lepe)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nejde vám banka nebo běžné stránky...? A prohlížeč..? Který... Jinak m.zive.cz/...
hodnocení

Nejdou prohlížeče. Ani chrome ani Safari. Téměř žádná stránka

hodnocení

Jinak Ja si ty stranky na které jste poslal odkaz na PC nezobrazim. Jen na iPhonu ale tím pádem mi nejde stáhnout ten certifikat na který se tam v jednom komentu odkazuje

Podívejte se na url adresy, začínají na "http" nebo na "https"?

Něco podobného poradte.cz/... Váš OS?
01.10.21 21:26
hodnocení

Https

hodnocení

Nonek: nevyřešíme mi to nic. Neřeší to problém u Apple. Teda pokud se nemýlím.

hodnocení

0x
Zkus prohrabat články na seznamu. Je to tak 2 dny co na mě vyskočila hláška že některé starší počítače budou mít problémy s kořenovými certifikáty. Teď se mi to ale nedaří najít protože jsem na mobilu a výsledky hledání jsou trochu jinak.
hodnocení

No to Ja jsem se díval. Ale neumím s tím nic udelat. Jako at se na me nikdo nezlobí, ale většina lidi nejsou ajťáci a je to pro ne neřešitelný problém. A Ja jsem fakt v prdeli protože absolutně nevim, co mam dělat.

zkuste dát typ PC a OS...

hodnocení

Apple Macbook Pro, OS X El Capitan, verze 10.11.6

Snad jsou to dostatečné parametry. Díky za připadnou radu :)

hodnocení

0x

Příčina bude nejspíše v tom, že skončila platnost kořenového certifikátu Lets Encrypt. (Na konci článku je seznam dotčených systémů.) Pokud už vaše Apple věc nedostává aktualizace, je nutno nový certifikát stáhnout odsud a importovat do systému ručně. (Potřebujete ten Self-signed ISRG Root X1). S postupem pro import certifikátu u Aplle vám bohužel neporadím, ale mohlo by to být popsané v nápovědě k systému.

hodnocení

Ano, mělo by to tak být. Skončila platnost certifikátu. Bohužel, ať jsem stáhnul jakýkoliv, tak to nejde.
Napadá vás ještě něco jiného?

Trochu jsem zapátral a podle seznamu certifikátů v OS El Capitan mě napadlo, že bude třeba vložit i nový "Intermediate"certifikát R3 - k nalezení je na stejném odkazu jako ten kořenový, jen je třeba na stránce odrolovat kousek níž. Pochopitelně oba certifikáty musí být vloženy jako systémové, ne jako osobní. Pokud ani to nepomůže, doporučím položit dotaz na specializovaném fóru např. ZDE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]