Nejste přihlášen/a.
Muže prosím nekdo poradit, co dělat kdyz mi někde zobrazit téměř žádná stránka protože mi vyskočí hláška, že "spojení s tímto webem není bezpečné"
správce sítě mi rekl at si vygooglim kořenový cereifikat ale to je mi bohuzel na nic, protože tomu absolutně nerozumím. Mam starší Apple a nejde mi ode dneska proste nic. Díky za rady ( cim vic napsané jako pro tuoce, tím lepe)
No to Ja jsem se díval. Ale neumím s tím nic udelat. Jako at se na me nikdo nezlobí, ale většina lidi nejsou ajťáci a je to pro ne neřešitelný problém. A Ja jsem fakt v prdeli protože absolutně nevim, co mam dělat.
Příčina bude nejspíše v tom, že skončila platnost kořenového certifikátu Lets Encrypt. (Na konci článku je seznam dotčených systémů.) Pokud už vaše Apple věc nedostává aktualizace, je nutno nový certifikát stáhnout odsud a importovat do systému ručně. (Potřebujete ten Self-signed ISRG Root X1). S postupem pro import certifikátu u Aplle vám bohužel neporadím, ale mohlo by to být popsané v nápovědě k systému.
Ano, mělo by to tak být. Skončila platnost certifikátu. Bohužel, ať jsem stáhnul jakýkoliv, tak to nejde.
Napadá vás ještě něco jiného?
Trochu jsem zapátral a podle seznamu certifikátů v OS El Capitan mě napadlo, že bude třeba vložit i nový "Intermediate"certifikát R3 - k nalezení je na stejném odkazu jako ten kořenový, jen je třeba na stránce odrolovat kousek níž. Pochopitelně oba certifikáty musí být vloženy jako systémové, ne jako osobní. Pokud ani to nepomůže, doporučím položit dotaz na specializovaném fóru např. ZDE.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.