Nejste přihlášen/a.
Jsem už dvojnásobný děda. Přesto mi dnes Google poslal mailem výzvu - Obr 1. Při Kontrole nastavení jsem zaškrtl, že je mi víc než 18, načež vyskočil požadavek - Obr 2. A teď babo raď ! Nemám chuť komukoliv posílat číslo platební karty ani fotku občanky, pasu ani řidičáku! Je vůbec možné požadovat kopie těchto dokladů? Takže mi odteď bude Google nejspíš nabízet jenom večerníčky. Co tedy s tím?
Poslat naskenovanou začerněnou občanku (jméno, foto, č.občanky a podpis)
A nechat jen věk (datum narození)
Prej to takhle stačí.
Otázka je: "Je potřeba aby si google myslel že je mi přes 18?"
Doporučení budou s největší pravděpodobností stejné akorát o vás bude omezen sběr dat a nepůjdou přehrávat 18+ videa na youtube (jde obejít jakoukoliv stránkou která bere videa z youtube a přehrává je bez reklam).
Tady je seznam věcí pro které musíte být "18+" a jsou mezi nimi pouze zmíněné videa (triviální obejít), možnost placení (úplně zbytečné když doteď nebyla karta poskytnuta), a omezení u AdSense (zřejmě taky úplně zbytečné v tomto případě).
Za mě je to jasné: Nedávat jim nic.
Nic neposílejte. Jste si jistý, že Vám to skutečně poslal Google?
Tak už to mně i přítelkyni přišlo taky. Je to jasné porušení GDPR a možná by se s tím měl někdo kompetentní tabývat. Každopádně nic posílat nehodlám, nevidím k tomu jediný důvod.
Mimochodem - co má moje platební karta společného s mým věkem?
Ano, jsem si jistý. Lze to najít i zde na stránkách /.... Samozřejmě jim nic nepošlu. Jen doufám, že mi proto nezablokují celý účet .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.