Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ověření věku na Google?

Od: kimba® odpovědí: 10 změna:

Jsem už dvojnásobný děda. Přesto mi dnes Google poslal mailem výzvu - Obr 1. Při Kontrole nastavení jsem zaškrtl, že je mi víc než 18, načež vyskočil požadavek - Obr 2. A teď babo raď ! Nemám chuť komukoliv posílat číslo platební karty ani fotku občanky, pasu ani řidičáku! Je vůbec možné požadovat kopie těchto dokladů? Takže mi odteď bude Google nejspíš nabízet jenom večerníčky. *bzum* Co tedy s tím?

Ověření věku na Google?
Ověření věku na Google? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Poslat naskenovanou začerněnou občanku (jméno, foto, č.občanky a podpis)

A nechat jen věk (datum narození)

Prej to takhle stačí.

alexis*
Nesmysl kdo vám co nakecal,chtějí po vás všechny údaje, jakmile něco zacernite či rozmažete přijde vám email v tomto znění
Společnost Google nemohla ověřit vaše datum narození.
Vaše údaje se nepodařilo ověřit z následujících důvodů:
Úředně vydaný průkaz totožnosti s fotografií: Část dokumentu není viditelná. Ujistěte se, že jsou viditelné všechny čtyři rohy dokumentu a že žádná část textu, podpis nebo fotka nejsou zakryté.
Asi tak, takže je jasné že jim o ověření věku jde až na posledním místě. Nazdar google agente. Nejhorší na tom je, že vas nakonec k tomu stejně donutí protože dnes je účet od google pro většinu lidí kvůli propojení s různými aplikacemi dosti důležitý a google to ví,teď jen záleží na lidech jak se k tomuto špehování postaví, zhrbí se nebo ...?

hodnocení

2x
Karty bych se nebál. Spousta lidí vč mě používá Google pay, kde má uložené karty. Stačí si je uložit do Chrome, možná jen použít a už je má i tak. ;)

anon65534
hodnocení

2x

Otázka je: "Je potřeba aby si google myslel že je mi přes 18?"

Doporučení budou s největší pravděpodobností stejné akorát o vás bude omezen sběr dat a nepůjdou přehrávat 18+ videa na youtube (jde obejít jakoukoliv stránkou která bere videa z youtube a přehrává je bez reklam).

Tady je seznam věcí pro které musíte být "18+" a jsou mezi nimi pouze zmíněné videa (triviální obejít), možnost placení (úplně zbytečné když doteď nebyla karta poskytnuta), a omezení u AdSense (zřejmě taky úplně zbytečné v tomto případě).

Za mě je to jasné: Nedávat jim nic.

hodnocení

2x

Nic neposílejte. Jste si jistý, že Vám to skutečně poslal Google?

doplněno 04.10.21 12:59:

Tak už to mně i přítelkyni přišlo taky. Je to jasné porušení GDPR a možná by se s tím měl někdo kompetentní tabývat. Každopádně nic posílat nehodlám, nevidím k tomu jediný důvod.

doplněno 04.10.21 13:02:

Mimochodem - co má moje platební karta společného s mým věkem?

hodnocení

Ano, jsem si jistý. Lze to najít i zde na stránkách /.... Samozřejmě jim nic nepošlu. Jen doufám, že mi proto nezablokují celý účet *nevi*.

hodnocení

2x

Jsem na tom úplně stejně , dokonce nemohu stáhnout z Google play Zynga poker texas také chtějí ověřit věk , rozhodně nic posílat nebudu.

hodnocení

Na weby 18+ nechodím. Požadované údaje jim nepošlu a uvidím, jak se to projeví dále. Děkuji všem za poskytnuté rady !

hodnocení

0x
Ja bych na toto vydirani nepristoupil! Pro vubec ho chce a co bez nej nepujde?

jirik50*
hodnocení

0x

vidím, že nejsem sám. I já děkuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]