Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi!
Když nějakou obcí projedete příliš rychle, vyfotí vás měřič rychlosti a pak zaplatíte pokutu. Jaká je tolerance u měřičů? A je tato tolerance všude stejná nebo různá? Jinak řečeno: v místě omezení na padesátku můžete projet třeba ještě 54, ale za 55 už vám vyfotí káru? Jak to funguje přesně?
Záleží jak mají radary kalibrované. Ale vím že platilo, že do rychlosti 100km se odečítají 3km/h a při rychlosti na 100km pak 3%. Možná je to dodnes. Pokud vám tedy naměří 55km, odečtou 3km tak by vám teoreticky mohli dát pokutu. Ale z praxe osobně znám, že pod 55 pokuty jsem nedostal. Myslím tedy kdybych jel 58, odečtou 3km a za 55 jsem nedostal. Možná je to všudu jiné, záleží jak si radar nakalibrují. Každopádně ale počítejte že téměř všechny tachometry v autě ukazují více. Při skutečné padesátce ukazují cca 47km a při skutečné stovce cca 96km. Takže když to jde, jezdím dle tachometru normálně 55 v obci a mimo když je možnost rovnou stovkou, na dálnici normálně 140. Při této rychlosti oproti tachometru bývá skutečná tak 133km a za to pokuty nedávají.
v poho. ale když to vidím, trochu jsem se seknul ve slovíčkách, je to obráceně.. sorry, omluva, moje chyba. Když tachometr ukazuje cca 53-54km tak jedete jen skutečných 50km/h, když pojedete na tachometru 96km tak ve skutečnosti jedete cca 90-91km/h.
Pokud jde o ty stabilní radary, tak ty podle mě tolerují víc. Kdyby měli posílat fotky všem, co měli na tachometru něco pod 60km/h (tedy kolem 55km/h ve skutečnosti), tak to nebudou stíhat.
Jinak ta přesnost tachometru je různá u různých aut. U novějších aut celkem není problém změřit to přesně, ale úmyslně přidávají. Takže třeba naše auto ukazuje o 3km/h víc, taže při 50km/h ukazuje 53km/h, při 130km/h ukazuje 133km/h. Zkalibrovat si to můžete podle GPS nebo podle těch stacinárních radadů, které vám ukazují, jak rychle jedete (u těch radarů je třeba brát z více zdrojů, některé ukazují blbosti).
Tolerance měřičů je asi taková jakou tam nastaví...třeba ve Zlíně je radar na 50ku, ale fičí se tam běžně 70
Ve Zlíně je úsekové měření rychlosti , což je trochu něco jiného, než se ptá tazatel a 70 bych moc nevěřil, že se dá celý úsek projet. A jelikož těmi úseky jezdím denně, tak 70 se tam fakt běžně nejezdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.