Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu míchat dvě paměti?

Od: baronkoo odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, v PC mám 1x8 pamět 3200mhz, můžu dokoupit jakoukoliv pamět 3200mhz další k tomu, abych měl 16GB Ram? Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

3x

Ano, pokud dokoupíš paměť se stejnou frekvencí, je to jedno. Pokud bude rozdílná latence (to jsou ta čísla za CL-x-x-x-xx), na tom při běžném provozu PC ani tak nezáleží. Samozřejmě ideál je mít obě stejné.

Nová pamet může být schopna běžet na vyšší frekvenci než ta původní ale ne nižší.

hodnocení

0x

Tak já školy nemám, jen zkušenost s občasným testováním, co mi kdo přinese. Ramky 8+16 by měly fungovat v případě, že to zvládne schroustat základní deska. Zvláště levné desky případně starší kusy můžou být limitované třeba 16 či méně GB RAM.

Kombinace MHz se snižuje na nejnižší vloženou, CL se snaží dostat na číslo nejvyšší možné - ale shodné u všech modulů.

ALE dost často se mi stalo, že kombinace výrobců nebo třeba i noname z Číny nefungovaly, případně z 6ti kusů se ve 4 slotech různě musely vkládat - pozice 1234 nefugovala, přehozením nebo přidáváním ke dvěma funkčním třetí a čtvrtý kus jsem prostě naskládal ono maximum. Přitom všechny byly funknční (osadil jsem jiný PC)...

Zkuste tedy nejprve zapátrat o názvu základní desky a názvu jednotlivých ram.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]