Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vhodného Wi-Fi routeru

Od: alkr odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

potřeboval bych prosím poradit s výběrem vhodného Wi-Fi routeru. Aktutálně mám levný router od Xiaomi (s podporou 5 GHz) a velice často se mi stává, že internet jede pomalu (přitom při připojení kabelem jede plnou rychlostí 200 Mbit/s), vypadává a často musím router restartovat, aby zase jel internet plnou rychlostí. Bydlím v paneláku a okolí je celkem dost zarušené, tak jsem si hrál s výběrem vhodného kanálu, ale zdá se, že to moc nepomáhá. A je celkem jedno, zda se připojuji na 2,4 GHz a nebo 5 GHz. Zrovna 5GHz síťě jsou v okolí jen dvě a stejně i tak to zlobí a je to ještě horší než na zarušené 2,4 GHz. Takže si myslím, že problém může být v routeru? Bylo by prosím možné nějaký kloudný, avšak ne moc drahý router doporučit? Rád bych aby měl podporu Wi-Fi 6, jelikož doma už mají podporu všechny telefony a všechny notebooky.

Děkuji moc!

ALKR

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já měl z Alzy xiaomi a problémy byly podobné. Vrátil jsem jim ho, vzal místo něj archer od TP linku prakticky za stejnou cenu a je po problémech.

alkr
hodnocení

Děkuji. Koukám teď na Asus RT-AX55 a TP-LINK Archer AX50. Budou tyto routery v pohodě? Nebo vybrat něco jiného? Moc se v těchto věcech neorientuji a nerad bych koupil krám jako je můj současný Xiaomi.

jm
Já koupil ax50 v domnění že budu moct nastavovat připojení dětem podle potřeby. Resp. Omezovat. Bohužel se nezadařilo. WiFi 5 nebo 6 je tak na signál v dané místnosti. Každá zeď ji vyruší.
V podstatě jsem byl spokojenější se signálem u wf2780 od netis. Ale ten už jsem daroval sousedovi.

hodnocení

0x
Mám TP-LINK Archer C6 a naprostá spokojenost. Signál o dost silnější než druhý router co mám NETIS WF-2780.
krtek6

tak já měl ten WF-2780 a kdyby mi neodešel wifi modul nedávno tak si nemůžu stěžovat

I já jsem s tím Netisem spokojený, jen od té doby co jsem koupil toho Archera a dal ho do patra na druhý konec domu než je v přízemí Netis, tak v přízemí se mi mobil připojuje zásadně na Archera :)

sirokko

Mně se u Archeru C6 líbí ovládání pomocí apky. Takže když parchanti neposlouchaj, lze jim net vypnout odkudkoli na světě :) Taky jsem s ním spokojen.

hodnocení

0x
Mám třikrát Asus a plná spokojenost.

Jen značka kvalitu nezaručuje, ty základní modely většinou stojí za prd u všech.

Mám RT-AC88U společně se ZenWifiAX v bytě 3+1a spokojenost. Ten RT-AX88U bude podle mě také ok.

otto*
hodnocení

0x
Nedá sa jednoznačne doporučiť žiadny router, pretože ten istý router funguje v každom byte inak a každý máme iný byt a veci v ňom (nábytok). Tiež máme rozdielne veci k routru pripájané. Podstatné je umiestnenie routra a to tak aby bral čo najmenej rušenia. Niekedy stačí premiestniť len do inej izby a je po problémoch. Okrem umiestnenia je v prípade rušenia dôležité vyberať router s čo najmenším dosahom. Tí, ktorí vedia niečo o citlivosti rádia vedia prečo je to v takomto prípade dôležité.

alkr
hodnocení

Děkuji všem moc za rady. Nakonec vyzkouším ten TP-Link Archer AX-50.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]