Zdravím, včera se můj notebook začal chovat zvláštně. Špatně mi fungovala klávesnice. Tak jsem si řekla, že je potřeba restart a prověřit antivirem. Antivirus ale běžel hodně pomalu a ke všemu jsem asi zahlédla složku "keylogger", tak už mi bylo jasné na čem jsem. Tak jsem zapla nouzový režim, že to opravím, ale ještě se to zhoršilo a nemůžu se vůbec přihlásit do notebooku. Prosím o pomoc nebo o radu co nejrychleji m doplněno 20.09.21 16:31: Jen pro doplnění-nic nestahuji, nenaštěvuji žádné podezřelé stránky, antivirus mám zapnutý neustále. Jsem připojena na kolejské připojení skrze ethernet. Jak by tedy bylo možné mi "hacknout" notebook?
Že by chtěl domácí partner vědět co komu píšeš ve "světě"? Keylogger dělá záznam o klávesách které stiskneš. Tím pádem zaznamená i heslo pro přihlášení. A pak už je to všechno jednoduché. Je dost případů, že si lidi sedli s notebookem někde do kavárny na veřejné wifi a někdo, kdo to umí se chytí mezi veřejnou wifi a tvůj počítač tím že má silnější signál takže si ntb. vybere jeho počítač raději než router kavárny a tím se ti taky dostane do tvého. Jestli používáš jedno univerzální heslo na víc přihlášovacich formulářích tak se ti pak dostane do všeho. Případně si vytáhne složku s uloženými hesly z prohlížeče.
mi
takže bych si měla změnit hesla především? Mohla bych příště tím předcházet, že si zapnu VPN nebo to nepomůže? Nyní obnovuji notebook do továrního nastavení, stačí to nebo mám ještě něco podniknout?
VPN tě kryje před vystopováním z venku. Třeba když ilegálně lezeš někomu na IPTV nebo přes Kodi používáš pochybné doplňky. Keylogger máš ale někde ve svém počítači a vpn mu nezabrání odesílat tvoje data ven. Na to bys musela mít dobrý firewall který by ti hlídal každý prd který odchází ven. To je ale pro běžné používání hrozně otravné. Minimálně první měsíc než nastavíš výjimky programům které ven pustit chceš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.