Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámek PC skříně

Od: it odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám takový zvláštní dotaz.
Vzhledem k dlouhodobým problémům ve Windows na podnikovém PC, mi provedlo IT nějaké opravy ale po opravě se mi na druhý den Windows po aktualizaci nespustit. Při diagnostice mi bylo od IT v PC několikrát detekováno vniknutí do PC (otevření bočního krytu). PC jsem ale nikdy neotevřel a netuším proč by to někdo kdy dělal. Prostě nikdy nebylo otevřeno mimo IT po koupi (asi 2 roky).
Můj dotaz zní: Jak je možné že je detekováno několikrát otevření bočního krytu bez toho aby byl otevřený? Co to mohlo způsobit?
V tuto chvíli mě IT mají za lháře, ale i kolegové z kanceláře ví že jsem to otevřít nemohl. Chci na to přijít abych neměl zbytečné problémy, např. s ředitelem IT.
Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

" Při diagnostice mi bylo od IT v PC několikrát detekováno vniknutí do PC (otevření bočního krytu)."

Velmi důrazně požádej o mechanickou plombu (samolepku) na kryt Pc.

A bude to hned jasné.

Ještě bych chtěl omluvu za křivé obvinění od ředitele IT.

111®
hodnocení

0x

že by čidlo?

it
hodnocení

Asi tam bude nějaké čidlo to vím ale spíše mě zajímá, co by mohlo Způsobit že to čidlo hlásilo to otevření. Je to třeba 5x za den a pak 2 dny klid a pak třeba 7x za den. PC je spuštěny téměř neustále v kuse. Nevím jaké je tam to čidlo a jak to přesně funguje. A jestli by to nemohlo ovlivnit i něco v registrech.

111®
hodnocení

0x

stačí do toho kopnout, možná,nebo bouchnout židlí, je ten PC stejně umístěn jak před zásahem IT?

it
hodnocení

Ten PC byl neustále na stejném místě až do teď a část záznamu kterou jsem viděl je už od asi 7. Měsíce.
Nevím přesně jak to funguje a třeba je to kravina ale nemohli by to ovlivnit něco v PC? Třeba přidáním FD do USB portu nebo přihlášení k ploše z notebooku?

111®
hodnocení

0x

to by měli vědět ti vaši chatří IT...

it
hodnocení

Od nich vím jen že není možné aby to nebylo otevřeno když to hlásí a pokud jsem to nebyl já tak to musel být někdo jiný. Samo se to neudělá a že si mohl myslet že se nepřiznám. Ale zrovna včera to být rozhodně nikdo nemohl a bylo to hlášeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]