Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

McAfee antivirus hlásí vir jen abych zaplatil?

Od: pepas odpovědí: 5 změna:

Antivirový program McAfee (který jsem měl již při koupi nového počítače nainstalovaný) jsem po čase odinstaloval.

Nyní zřejmě vypršela doba licence po kterou jsem mohl program používat. Okamžitě

jsem byl vyzván abych si obnovil platnost zakoupením nové licence. Vůbec jsem na to nereagoval.

Od té doby mě McAfee bombarduje výhrůžnými zprávami, že je můj počítač zavirován poté,

co jsem navštívil nebezpečné stránky. Hned nabízí scan počítače (zdarma) a výsledkem tohoto

skenování je "odhalení pěti nebezpečných virů v mém počítači". Následně nabízí zakoupení

licence. Můj počítač je pravidelně pravidelně kontrolován jiným antivirovým programem,

který nikdy uvedené hrozby nezaznamená. Máte podobné zkušenosti s antivirem McAfee?

Co je to za obchodní politiku nutit uživatele k zakoupení programu za použití výhrůžek?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
No promiň, ale nic jsi neodinstaloval. Takže teď ho odinstaluj a budeš mít pokoj.
Jinak je to jedna z prvních věcí co vykopu a nebo dělám raději čistou instalaci win.

jabraka*
hodnocení

2x

Skutečnost je taková,že se nedoporučuje mít v systému nainstalované dva či více AV programů.Ty se občas poperou a hlásí jako škodlivé soubory,patřící ke konkurenci.

JABRAKA

hodnocení

2x
McAfee se zbavit, tento předinstalovaný bordel fakt nemám rád. Jinak podobné prasečiny dělá i Avast, vždycky najde "problémy" a snaží se vnutit uživateli nějaký svůj čisticí program. Samozřejmě placený. U Win 10 doporučuju nechat pracovat vestavěnou ochranu a všechny další zbytečné "antiviry" smazat, akorát to zpomaluje počítač. Jednou za čas pak PC nechat proskenovat třeba ESET Online scannerem.

hodnocení

2x
Spokojte se s integrovaným defenderem a selským rozumem. Vícero opravdu netřeba(tedy pravidelně zálohovat citlivá data považuju za samozřejmost).

hodnocení

0x
Máš spuštěné dva antiviry a ty se hádají. Jeden hodil potencionálně nebezpečný soubor do karantény a tím ho považuje za vyřízený a proto o něm při případném skenu neinformuje zatímco druhý našel složku ve které je potencionálně nebezpečný soubor a hlásí ti to. Takže na vině není Mc.Afee. který byl co vím zdarma ale to že máš puštěné dva antiviráky.
McAfee měl vždycky statisticky lepší záchyt v testech než třeba populární Avast a vždycky byl lepší než defaultni antivir z windows. Ale kdo chce kam.. Klidně si zapni deffener ale druhý musíš korektně odinstalovat nebo na jednom z nich minimálně vypnout rezidentní štít. Jinak se falešných hlášek nezbavíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak odinstalovat avast
Otázky na téma McAfee

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]