Zdravim,obracim se zde na vas s mym problemem. Uz leta mam e-mailove ucty, vzdy je to - "prijmenijmeno27@emailovasluzba.com". Mam takovyto Gmail, Seznam i Outlook.Problem je, ze priblizne za rok budu kupovat iPhone, takze pribude i iCloud ucet. Take si planuju koupit iPad a Mac, proste kompletne prejit na iOS... a zde ten problem nastava - jaky z tech uctu vyuzivat jako hlavni? Napadaji me tri varianty.:* Bud budu jako hlavni pouzivat Seznam, a zbyle necham jen jako ucty potrebne pro chod zarizeni.* Budu jako hlavni pouzivat Gmail.* Budu jako hlavni pouzivat iCloud (zatim se mi to jevi jako nejrozumnejsi reseni).co vy na to?C
Také je otázka, s kým komunikuješ a co si posíláte. Pokud si budeš posílat větší soubory (tedy nad 20 MB až do několika GB) s lidmi co mají Google, tak je jednodušší když jste oba na stejné platformě.
Můžeš použít nějaký e.Mail client a mít veškerou došlou poštu pod jedním ( u Windows je to typicky thunedrbird) případně zvolit hlavní mail účet a na ostatních si nastavit automatické přeposílání ( a rači samozřejmě hned i spam filtr)
Osobně mám několik emailů, které používám v rámci stejných či podobných záležitostí. Jeden na hry a herní klienty, jiný na komunikaci s cizími lidmi, další na komunikaci s dceřinou školou a jiný pro známé a přátele. Nicméně jeden z nich (Gmail) jsem si zvolil jako hlavní a na ten mám u všech ostatních emailů nastaveno automatické přeposílání.
Gmail jsem zvolil proto, že pokud nepoznám z odesílatele či obsahu emailu oč jde, tak zobrazujje i původ zprávy (odkud byl přeposlán. Odpovědět na něj mohu rovnou v gmailu, ale odpověď se odešle z původního emailu, takže příjemci to dojde ze stejné adresy na kterou posílal. A prostě tak nějak povšechně mi řešení od Google vyhovuje.
Jsem komplet MacOS .. jako hlavní mám gmail, sedí mi víc než iCloud, ale hlavně nezabírá místo na cloudu .. a zálohu si vyexportim na domáci NAS. Ostatní maily záleží na co používáš .. já je nechal vyhnít pár let a pak úplně zrušil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.